Kozan'ın çöpleri Adana'ya taşınacak

Adana'nın Kozan ilçesi Belediye Başkanı Kazım Özgan, daha önce Deliçay kıyısını dökülen çöplerin, konteynırlarla Adana'daki katı atık toplama merkezine taşınacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 11:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kozan Kent Konseyi Çevre Sorunları Çalışma Gurubu ?Dünya Çevre Günü'nü nedeniyle kutlama programı düzenledi. Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'ndaki etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Özgan, çevre bilincinin oluşturulması için yapılan çalışmaları önemsediklerini söyledi. Özgan, çevre sorunlarının ortadan kaldırılması için önemli projeler yürüttüklerini kaydetti. Başkan Kazım Özgan, ilçenin uzun yıllar içme suyu ihtiyacını karşılamak ve katı atık depolama sorununu çözmek adına Ceyhan, Kozan ve İmamoğlu ilçe belediyeleriyle birlikte Yedigöze Hizmet Birliği'ni kurarak çalışmalara başladıklarını ifade etti. Atık projesi hayata geçene kadar, ilçedeki çöpleri Adana'daki toplama alanına taşıyacaklarını dile getiren Özgan, bunun için 2 adet konteynır ve 1 adet TIR satın aldıklarını belirtti. Çöplerin artık Deliçay kıyısına dökülmeyeceğini duyuran Özgan, ?Arıtma tesisimizi çalışabilir duruma getirmek için gayretlerimiz sürüyor. Ayrıca ilçenin içinden geçen Akpınar deresinin ıslah projesi de 21 Haziran'da ihale edilecek. Yaklaşık 25 milyon liralık proje kapsamında, dere üzerine 16 adet köprü de yapılacak.? dedi.

Tören sonunda Kent Konseyi'nin çevre günü nedeniyle düzenlediği resim, teknoloji-tasarım ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren 12 öğrenciye; bisiklet, fotoğraf makinesi ve paten verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber