Eğitim-Bir-Sen'den ÖSS'de uygulanan katsayıya dava

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2005 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Bir-Sen, YÖK'ün ÖSS'de uygulanan katsayıya ilişkin kararının iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle Danıştay'da dava açtı.
Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu bir grup sendika üyesi, Danıştay'ın önünde toplandı. Gündoğdu, YÖK'ün Anayasa'nın eğitimde fırsat eşitliği ilkesini "keyfi olarak ihlal edip, hak gaspı yaptığını" ileri sürdü.

YÖK'ün 1999 yılına kadar uygulanan sistemi "keyfi bir biçimde değiştirdiğini" ileri süren Gündoğdu, YÖK'ün son genel kurul toplantısında da bu durumda bir değişiklik yapılmadığını kaydetti.

Hangi liseden olursa olsun mezun olanlara "sen şuraya gideceksin" demenin yanlış olduğunu belirten Gündoğdu, "Bu işi imam hatip liselerine getirip dayamak yanlıştır. Meslek lisesinin elektrik bölümünden mezun olmuş bir öğrenci elektrik mühendisliğine giremiyor. Başbakan'a sesleniyoruz: 12 Eylül anayasasının 130 ve 131 maddesine dayanılarak yapılan keyfiliği ortadan kaldırın. Siz net bir şekilde buna zulüm diyorsunuz. Siz çözüm makamındasınız. Bu zulmü ortadan kaldırmak sizin elinizde. Elinizde yeterli çoğunluk var.Hükümeti ve ana muhalefet partisini göreve davet ediyorum" dedi.

YÖK'ün katsayı uygulamasına karşı daha önce Danıştay'da açılan iptal davaların reddedildiğinin anımsatılması üzerine Gündoğdu, "Evet, daha önce açılan davaları Danıştay reddetmişti. Anayasa ve yasalar aynı olmasına rağmen hukukçuların verdiği farklı kararlar da var. O zaman buradan hakimlerin vicdanlarına da sesleniyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber