ASB arıtma tesisinin kapasitesi arttırıldı

2002 yılında devreye giren Avrupa Serbest Bölgesi (ASB) Merkezi Atık Su Arıtma tesisinin kapasitesi arttırıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kapasitesi arttırılan tesis için kurdele kesim töreni düzenlendi.

ASB'de gerçekleştirilen ASB - NKÜ İş Birliği protokolü imza töreninin ardından kapasitesi arttırılan arıtma tesisinin de temsili olarak açılışı gerçekleştirildi.

Artıma tesisi ile ilgili olarak bilgiler veren ASB Genel Müdürü Zafer Atbakan: "2002 yılında devreye giren Merkezi Atık Su Arıtma tesisimiz fiziksel ve biyolojik arıtma olarak günlük 450 metreküp kapasiteye sahip. Ancak bölgede yapılan arazi satışları ve genişlemeyle doğru orantılı olarak kapasite artırımına gidilerek ek modüller devreye girdi" dedi.

Arıtma tesisinin kurdele kesim töreninde kısa bir konuşma yapan Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin: "Yatırımlarımız var, para kazanıyoruz ancak önemli olan bu paraları kazanırken çevreye de duyarlı davranmak, çevreyi korumayı başardığımız zaman kazanılan para daha bir anlamlı oluyor" dedi.

NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ise: "Çevreyi kirleten sanayi kuruluşlarının yoğun olmamasına karşın böyle bir arıtma tesisinin devreye alınması ve işletilmesi son derece yerinde bir uygulama emeği geçenleri kutluyorum" diye konuştu.

Merkezi Atık Su Arıtma tesisinde yapılan kurdele kesiminden sonra, bölge içerisinde yeni yatırım yapan Amore Desing ve ek yatırımları nedeniyle Polyplex firmalarına ziyaretler gerçekleştirilip başarının altın anahtarı hediye edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber