Eğitim-Sen Genel Başkanı'nın yargılanmasına başladı

Haber Giriş : 19 Temmuz 2005 15:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şube Başkanı Yüksel Mutlu'nun "Barış Anneleri" grubunun eyleminde yaptıkları konuşmalarında teröristbaşı Öcalan'ı övdükleri iddiasıyla TCK'nın "Suçu ve suçluyu alenen övme" hükmünü düzenleyen maddesi uyarınca, 6'şar aydan 2'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmalarına başlandı.

Ankara 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına sanıklar Dinçer ve Mutlu ile avukatları katıldı. Sanıkların kimlik tespitinin ardından savunmalarına geçildi. Dinçer savunmasında "Barış Anneleri" adlı grubun hangi örgütle ilişkisinin olduğunu bilmediğini ve kendisini ilgilendirmediğini belirterek, "Ben eğitimciyim. Barış ve insan hakları savunucusuyum. Barış söylemini dünyanın her yerinde dile getiririm" dedi. ''Barış Anneleri'' grubunun 12 Temmuz 2004 tarihinde Ankara'ya geldiğini ve Meclis'e gittiğini anımsatan Dinçer, ''Eğer bunlar suç unsuruysa dolaşmalarına neden izin verildi?'' şeklinde konuştu. Konuşmasında PKK terör örgütü elebaşı Öcalan'ı övmediğini, barış söyleminde bulunduğunu savunan Dinçer, mahkemeden beraatini istedi.

İHD Ankara Şube Başkanı Mutlu ise savunmasında, grubun basın açıklaması yaptığı Abdi İpekçi Parkı'na gözlemci olarak gittiğini ve hiçbir konuşma yapmadığını söyledi. Duruşmada söz alan Dinçer ve Mutlu'nun avukatı Levent Kanat, iddianamede müvekkillerine yönelik somut bir suçlama bulunmadığını ve yeterli delil toplanmadan Öcalan'ın övüldüğü ithamlarına yer verildiğini söyledi. Duruşma, Abdi İpekçi Parkı'ndaki basın açıklamasıyla ilgili tutanağı düzenleyen güvenlik görevlilerinin tanık olarak dinlenilmesine karar verilerek ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber