Bağ-Kur Genel Müdürlüğü, ilgili kurula psikolog atamadığı için 791 hastanın raporu onay için iki yıldır bekletiliyor.

Haber Giriş : 30 Eylül 2003 21:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağ-Kur Genel Müdürlüğü, ilgili kurula psikolog atamadığı için 791 hastanın raporu onay için iki yıldır bekletiliyor.

Aşağıdaki yazı Ahmet Cicilioğlu tarafından sitemize gönderilmiştir. Aynen yayımlıyoruz.

Bilindiği üzere, şizofren gibi psikolojik rahatsızlıkları olan hastalar ailerinin desteği olmadan hayatlarını sürdürememektedirler. Bu nedenle bu tür hastalar genel olarak ailelerinin sosyal güvenliğin yararlanmaktadırlar. Zaten hukuken de bu kişiler tam ehliyetsiz sayılmaktadır.

Bu durumda olan kişilerin maluliyetleribi belirtir raporlar konunun uzmanı 6 doktor tarafından tetkik edilerek verilmektedir. Ancak, ne yazıkki her tarafı mertkeziyetçi olan ülkemizde de bu konudaki son onay mercii Ankara'dır. 6 doktor tarafından verilmiş olan rapor bir kez daha Bağ-Kur Genel Müdürlüğünde teşkil edilmiş bulunan bir kurul tarafından onaya tabi tutulmaktadır.

Ancak, Bağ-Kur Genel Müdürlüğünün ciddiyetsizliğinden ve/veya bir kamu kurumuna yaraşır kaliteli hizmet verme felsefesinin bulunmamasından dolayı Bağ-Kur Genel Müdürlüğünde oluşturulan kurula iki yıldır psikolog alınmamıştır. Bu nedenle de iki yıldır toplam 791 hastanın raporu onaylanmayarak hastalar mağdur edilmektedir.

Benim kendi kardeşim için almış olduğum rapor da, ne yazıkki bir 791 evrak arasında yer almaktadır. Kurul onay vermediği için kardeşim tedavi masraflarını ve ilaç giderlerini ödemek oldukça bir yekun tutmakta ve ailemizi zorlamakta olup, bu konudaki tek sorumluluk Bağ-Kur Genel Müdürlüğündedir.

Bağ-Kur Genel Müdürlüğü çok rahatlıkla açıktan veya naklen bu personeli alabilmesine imkan olmasına rağmen bir devlet ciddiyetine yakışmayacak kurumsal davranışından dolayı mağdur durumdayız ve ilgili Genel Müdürlükten bir an önce bu konuya bir çözüm bulmasını istiyoruz.
Saygılarımla
Ahmet Cicioğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber