Adıyaman Üniversitesi'nde öğrenci kayıtları başladı

Adıyaman Üniversitesi'nde 2012-2013 eğitim-öğretim yılı öğrenci kayıtları başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 07:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2012 LYS sonuçlarına göre Adıyaman Üniversitesi'ne yerleşmeye hak kazanan toplam 4 bin 728 öğrenci için kayıt işlemleri başladı. 5 gün sürecek kayıt işlemleri, merkez kampüsün yanı sıra meslek yüksekokullarının bulunduğu Kahta, Besni ve Gölbaşı ilçelerinde de yapılıyor.

Kayıt işlemlerinin sorunsuz bir şekilde sürmesi için öğrenci ve velilerine Adıyaman Üniversitesi görevlileri tarafından danışmanlık hizmeti verilen kayıtların ilk gününde merkez kampüste yaklaşık bin öğrenci kayıtlarını gerçekleştirdi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, beraberinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı ile devam eden kayıt işlemlerini yerinde inceleyerek, kayıt işlemleri için Türkiye'nin değişik illerinden gelen öğrenciler ve velileri ile sohbet etti.

Türkiye'nin 77 ilinden gelen öğrencilerin Adıyaman Üniversitesi'ne yoğun ilgi göstererek tercih ettiklerini ifade eden Rektör Gönüllü, "Bugün itibariyle 2012-2013 eğitim-öğretim yılının ilk kayıtlarını yapmaya başladık. Üniversitemize büyük rağbet var, bu bizim için çok mutlu edici bir gelişmedir. Tam 77 vilayetten öğrenci üniversitemizi tercih etti. Bu iller arasında ülkemizin batısından İstanbul'dan, Ankara'dan İzmir'den Konya'dan, Trabzon'dan çok sayıda öğrenci üniversitemize yerleşti. İstanbul'dan 143 öğrenci, Konya'dan 24 öğrenci, İzmir'den 21 öğrenci, Ankara'dan 40'ın üzerinde öğrenci Adıyaman Üniversitesi öğrencisi olmayı tercih etti. Bu tablo Adıyaman Üniversitesi'nin artık ulusal bir üniversite olduğunu göstermektedir. Önümüzdeki günlerde inşallah ilk uluslararası öğrencilerimizi de almış olacağımızı düşünüyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor, inşallah bunu da başaracağız" dedi.

Adıyaman Üniversitesi'nin ilk yerleşmede yüzde 93 oranına ulaştığını kaydeden Rektör Gönüllü, "Genel itibariyle kamu üniversitelerinde bu sene ortalama olarak ilk yerleşmeler yüzde 85 oranında gerçekleşmiştir. Adıyaman Üniversitesi ise yüzde 93 oranı ile bu rakamın üzerine çıkmıştır. Ek yerleşmede bu oranı yüzde 100'e çıkaracağız. Allah'a şükür bütün açtığımız kontenjanların hepsini doldurmuş olduk. Ek yerleştirmelerle öğrenci mevcudumuz 15 bini geçiyor. Doğrusu bizim istediğimiz bir tablo gerçekleşti. Ayrıca yüksek puan alan öğrencilerin Adıyaman Üniversitesi'ni tercih ettiğini müşahade ettik. Bu durum da bizi oldukça memnun etti. Bu tablo Adıyaman Üniversitesi'nin kredisini artırmış oldu. Tabi bunun Adıyaman'a da pozitif yansımaları olacaktır. İleri yıllarda bunun daha da ileriye gideceğini söyleyebiliriz. Ek yerleştirmede mühendislik fakültesinde iki yeni bölüme öğrenci alacağız. Bu bölümlere de Türkiye'nin her yerinden öğrencilerimizi bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Adıyamanlıların öğrencilere sahip çıkacağına inandığını belirten Gönüllü, "Adıyaman Üniversitesi öğrenci odaklı bir üniversitedir. Öğrenci bizim her şeyimizdir. Dış paydaşımız olarak toplumun da öğrencilerimize en iyi muameleyi yapacaklarını, bize yardımcı olacaklarını düşünüyoruz. Adıyaman tabii ki bunun faydasını dolaylı olarak görmüş olacaktır" ifadelerini kullandı.

Kayıt işlemlerinin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi için her türlü desteği gördüklerini aktaran öğrenciler de, Adıyaman Üniversitesi'nde başarılı bir öğrencilik geçireceklerine inandıklarını söylediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber