Selden zarar gören köprü onarılmayı bekliyor

Hakkari'nin Berçelan mahallesinde bir süre önce meydana gelen sel felaketinde yıkılan köprünün yerine yenisinin yapılmaması çevrede yaşayan vatandaşların tepkilere neden oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2012 10:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaklaşık 45 evin hasar görmesine, birçok bağ ve bahçe ise tahrip olmasına sebep olan sel, mahallenin ulaşımını sağlayan köprüyü de yıkmıştı. Aradan 3 ay geçmesine rağmen köprünün halen yapılmaması mahalle sakinlerini zor durumda bıraktı. Kendi imkanları ile tahtadan yaptırdıkları basit köprüden ulaşımlarını sağlayan mahalle sakinleri ildeki yetkilileri göreve çağırdı.

BURASI KÖY DEĞİL ŞEHİR MERKEZİ

Berçelan mahallesi sakinlerinden Adem Aslan ve Zahir Eskici ise, şehir merkezindeki mahallelerinde yaşanan sıkıntının çözümlenmesini beklediklerini anlattılar. Mahalle sakinleri,?Bir süre önce meydana gelen sel felaketinde dere yatağında bulunan tüm evler zarar gördü. Bağ ve bahçeler sular altında kaldı, köprü de sel sularına kapıldı. Aradan 3 ay geçmesine rağmen köprünün yapılması için en ufak bir çalışma yok. Hastalarımız ve ev ihtiyaçlarımızı sırtlayarak karşıdan karşıya geçiriyoruz. Burası ne köy, ne de mezradır Yetkililerin biran önce bu rezalet tablosuna bir son vermesini istiyoruz? şeklinde konuştular.

KÖPRÜDEN DÜŞEN İKİ KADININ KOLU KIRILDI

Evleri dere yatağında bulunan bazı mahalle sakinleri ise, köprüden geçmeye çalışırken dengesini kaybederek sert zemine düşen Deniz ve Fatma adlı iki kadının kolunun kırıldığını belirttiler. Köprünün her iki yakasından karşıdan karşıya geçemeyen kadın ve çocukların yardımına büyüklerin yetiştiğini ve karşıya geçirildiklerini belirten mahalle sakinleri kış ayları gelmeden önce köprünün biran önce yapılmasını istediler.

İHA muhabirinin telefonla görüştüğü Devlet Su İşleri (DSİ) Hakkari Şubesi yetkilileri ise, köprünün ihaleye verildiğini ve bir hafta içerisinde yapımına başlanacağını müjdesini verdiler. Yetkililer, ?Buradaki köprüyü daha önce mahalle sakinleri kendi imkanları ile yaptırmıştı. Meydana gelen sele kapıldı. Dolayısıyla mahalle sakinleri köprüsüz kaldı. DSİ Van Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile görüştük. Köprünün yapım çalışmalarına bu hafta içersinde başlanacaktır? dediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber