Doğu'da Peygamber sevgisi isimlere yansıdı

Erzurum ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde tüm Türkiye'de olduğu gibi en çok kullanılan isimlerin Hazreti Peygamber (S.A.V) ve ailesinin isimleri olduğu belirlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ekim 2012 10:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum ve Anadolu Bölgesi Haberleri'>Doğu Anadolu Bölgesi'nde tüm Türkiye'de olduğu gibi en çok kullanılan isimlerin Hazreti Peygamber (S.A.V) ve ailesinin isimleri olduğu belirlendi. İsim tercihleri üzerine yapılan araştırma, Erzurum, Bölge ve Türkiye'de peygamber sevgisinin en yüksek düzeyde olduğunu ortaya çıkardı.

Erzurum'da en çok Fatma ve Ahmet isimlerinin kullanıldığı açıklandı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Nüfus İstatistikleri Daire Başkanlığı verilerine göre, Erzurum'da en fazla kullanılan kadın isminin Fatma, erkek isminin ise Ahmet olduğu kaydedildi. En fazla kullanılan kadın isimleri Fatma, Ayşe, Hatice, Zeynep, Emine, en fazla tercih edilen erkek isimleri ise Ahmet, Mustafa, Mehmet, Yusuf ve Ali olarak sıralandı.

Anadolu Bölgesi Haberleri'>Doğu Anadolu Bölgesi'nde de en fazla tercih edilen kadın ismi Fatma, erkek ismi ise Mehmet olarak belirlendi. En fazla sayıda kullanılan kadın ve erkek isimleri Ardahan'da Fatma ve Murat, Ağrı'da Fatma ve Mehmet, Bayburt'ta Fatma ve Mustafa, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Iğdır, Malatya, Kars, Muş ve Van'da Fatma ve Mehmet, Tunceli'de Fatma ve Hüseyin olarak tespit edildi.

DOĞU'DA ÖNE ÇIKAN İLK BEŞ KADIN İSMİ

İllere Göre 'Nüfus Kütüklerine Kayıtlı En Çok Kullanılan 5 Kadın ve Erkek Adı' verilerine göre,

Anadolu Bölgesi Haberleri'>Doğu Anadolu Bölgesi illerinde öne çıkan ilk beş kadın ismi Ardahan'da Fatma, Ayşe, Songül, Elif ve Zeynep; Ağrı'da Fatma, Zeynep, Ayşe, Elif, Hatice; Bayburt'ta Fatma, Ayşe, Hatice, Emine, Zeynep; Bingöl'de Fatma, Zeynep, Emine, Ayşe, Elif; Bitlis'te Fatma, Zeynep, Ayşe, Elif, Hatice; Elazığ'da Fatma, Ayşe, emine, Zeynep ve Elif; Erzincan'da Fatma, Hatice, Ayşe, Elif ve Emine; Hakkari'de Fatma, Ayşe, Meryem, Emine ve Zeynep; Iğdır'da Fatma, Zeynep, Zehra, Emine ve Hatice; Kars'ta Fatma, Zeynep, Ayşe, Hatice ve Elif; Malatya'da Fatma, Ayşe, Zeynep, Emine ve Hatice; Muşta Fatma, Zeynep, Ayşe, Elif, Hatice; Tunceli'de Fatma, Elif, Emine, Sultan ve Zeynep; Van'da Fatma, Ayşe, Zeynep, Hatice ve Emine olarak sıralandı.

DOĞU'DA ÖNE ÇIKAN İLK BEŞ ERKEK İSMİ

Anadolu Bölgesi Haberleri'>Doğu Anadolu Bölgesi illerinde öne çıkan ilk beş erkek ismi Ardahan'da Murat, Ahmet Mustafa, Mehmet ve Yusuf; Ağrı'da Mehmet, Ahmet, Yusuf, Ömer ve Mustafa; Bayburt'ta Mustafa, Ahmet, Mehmet, Yusuf ve Murat; Bingöl'de Mehmet, Ahmet, Ali, Hasan ve Hüseyin; Bitlis'te Mehmet, Yusuf, Ahmet, Ömer ve Murat; Elazığ'da Mehmet, Ahmet, Mustafa, Hüseyin ve Hasan; Erzincan'da Mehmet, Hüseyin, Ali, Mustafa ve Hasan; Hakkari'de Mehmet, Ahmet, Yusuf, Abdullah ve Ali; Iğdır'da Mehmet, Ali, Ahmet, Hüseyin ve Hasan; Kars'ta Mehmet, Murat, Ahmet, Yusuf, Mustafa; Malatya'da Mehmet, Mustafa, Hasan, Hüseyin ve Ali; Muş'ta Mehmet, Yusuf, Ahmet, Ömer ve Murat; Tunceli'de Hüseyin, Ali, Hasan, Mehmet ve Hıdır; Van'da ise Mehmet, Yusuf, Ahmet, Ömer ve Murat olarak kaydedildi.

EN FAZLA TERCİH: YILMAZ

Türkiye'de en fazla kullanılan soy isminin Yılmaz olduğu bildirildi. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Nüfus İstatistikleri Daire Başkanlığı verilerine göre Türkiye'de en çok kullanılan 20 soy ismi Yılmaz, Kaya, Demir, Şahin, Çelik, Yıldız, Yıldırım, Öztürk, Aydın, Özdemir, Arslan, Doğan, Kılıç, Aslan, Çetin, Kara, Koç, Kurt, Özkan ve Şimşek olarak açıklandı.

TÜRKİYE'DE İLK 20 İSİM

Türkiye'de Nüfus Kütüklerine Kayıtlı En Çok Kullanılan ilk 20 kadın ismi Fatma, Ayşe, Emine, Hatice, Zeynep, Elif, Meryem, Şerife, Sultan, Zehra, Hanife, Merve, Havva, Zeliha, Fadime, Esra, Özlem, Hacer, Yasemin ve Hülya; Türkiye'de Nüfus Kütüklerine Kayıtlı En Çok Kullanılan ilk 20 erkek ismi ise Mehmet, Mustafa, Ahmet, Ali, Hüseyin, Hasan, İbrahim, İsmail, Osman, Yusuf, Murat, Ömer, Ramazan, Halil, Süleyman, Abdullah, Mahmut, Recep, Salih, Fatih olarak sıralandı.

OĞLAK BURCU FARKI

'Doğum Yılı 2000-2011 Yılları Arasında Olan Kişilerin Burçlara Göre Dağılımı' verilerine göre en fazla sayıda kişinin bulunduğu burç Oğlak burcu oldu. Verilere göre 2000-2011 yılları arasında doğanların burçlara göre dağılımı ise şöyle oldu:

Koç 1 milyon 271 bin 856, Boğa 1 milyon 255 bin 314, İkizler 1 milyon 393 bin 566, Yengeç 1 milyon 438 bin 797, Aslan 1 milyon 491 bin 724, Başak 1 milyon 394 bin 487, Terazi 1 milyon 276 bin 713, Akrep 1 milyon 194 bin 459, Yay 1 milyon 025 bin 442, Oğlak 1 milyon 569 bin 027, Kova 1 milyon 259 bin 493, Balık 1 milyon 245 bin 845 kişi. - Erzurum

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber