Uludağ'da kaybolmalara karşı jandarma ve ekipler, 24 saat görev yapacak

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Uludağ'da kış sezonunun açılmasıyla birlikte gerekli tedbirlerin alındığını belirtti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2012 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Harput, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da kış sezonu ile beraber valiliğimizin himayesinde yerli ve yabancı turistlerin emniyetle Uludağ'da tatillerini geçirebilmeleri için her türlü tedbir tarafımızdan alınmıştır." dedi.

Vali Harput, yaptığı yazılı açıklamada, Uludağ'da Kayak yaparken sık sık kaybolma vakalaranın yaşandığına dikkat çekti. "Valiliğimizin bütün birimleri 12 ay görev yapan kurumlardır. Bu müesseselerimiz, kış mevsiminde adeta alarma geçmiş durumda. İzinler tamamiyle kaldırıldı. Jandarmamızın özellikle iki adet kurtarma timi İl Özel İdaresi bütçemizden de yaptığımız elbise takviyesi, araç ve malzeme takviyesi ile Türkiye'nin en profesyonel ve donanımlı kurtarma konumuna geldi." şeklinde konuştu.

Özellikle Jandarma timlerinin büyük bir inanç ve cesaretle hizmet yaptıklarını anlatan Vali Şahabettin Harput, şöyle devam etti: "Yine sivil savunma, afet arama kurtarma birliklerimiz, jandarmamız ile omuz omuza çalışmalarını sürdürmektedir."

Vatandaşlardan zor durumda kalması halinde 156'yı aramalarını isteyen Vali Harput, "Uludağ'a gelecek vatandaşlarımız herhangi bir sıkıntı ile karşılaştıklarında 156 numaralı telefonu arayarak hemen yardım istemelerini talep ediyoruz. Burada vatandaşlarımdan özellikle bir ricam var. Zaman zaman karşı karşıya kaldığımız acı olaylarda şu tür yanlışlıklar yaşıyoruz. Dağda kaybolan bir vatandaşımız arandığında kendisinden bulunduğu yerin koordinatları isteniyor. Bu vatandaşımız olabildiğince bu bilgiyi verdikten sonra bulunduğu yerden ayrılmaması lazım." ifadelerini kullandı.

Koordinatların belirlenmesi halinde en geç yarım saat içinde gerekirse helikopter ile kurtarma birliğinin olay yerine gideceğine değinen Vali Harput, "Ancak zaman zaman bizden yardım isteyen vatandaşlarımız bulunduğu yeri terk ediyor. Zaten yolu kaybettiği için daha uzaklara gidiyor ve vatandaşımızı bulmak bazen mümkün olmayabiliyor. Geçtiğimiz yıllarda bu şekilde defalarca bulunduğu yeri terk ettiği için bulunamayıp hayatını kaybeden vatandaşlarımız olmuştu." şeklinde devam etti.

Ayrıca bazı vatandaşların paniğe düşüp kaybolduğunu zannedip jandarma ve arama kurtarma birliğinden yardım istediğini anlatan Vali Şahabettin Harput, "Ancak daha sonra kendi çabası ile kurtulan vatandaşımız kendisini aramaya çıkan arama kurtarma timi ve jandarmaya kurtulduğunu haber vermiyor. Bu durumda ekipler saatlerce boşuna onu arıyor." şeklinde uyarıda bulundu.

Şu anda Uludağ'da 140 cm civarında kar olduğunu bildiren Bursa Valisi Şahabettin Harput, vatandaşlardan bu konularda daha duyarlı olmalarını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber