Sayın Avcı, işte MEB'in hal-i pür melali

Yönetici atama sınavına giren öğretmenler günlerdir yönetmelik hükmünün uygulanmasını bekliyor. Ama umut edilen süreçler hala başlamadı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 08 Şubat 2013 10:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sayın Avcı, işte MEB'in hal-i pür melali

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı henüz yeni atandı. Şuan brifingleri tamamlamış olmalı ki, "hayırlı olsun" kabullerini yapıyor.

Ancak zaman daraldığı için bir hatırlatmayı kendilerinin dikkatine sunuyoruz.

Sayın Bakan,

Kendi küçük menfaatleri için "Hak ve adaleti" geri plana atan bir grup, okul müdürü atamaları konusunda MEB'i yönlendirmeye çalışıyor. Bu grup, hedefine uzun süre ulaşamadı. Milli Eğitim eski Bakanı Hüseyin Çelik bile bakanlık ömrünü bu uğurda heder etti. Hüseyin Çelik'in, eğitim kamuoyundaki olumsuz algısının büyük bir kısmı, okul müdürü atamasını kendinin yapması konusundaki isteğiydi. Ama Sayın Çelik bu hedefe varamadı. Yapılan düzenleme ve uygulamaların çoğunu mahkemeler iptal etti. Geriye doğru bakıldığında, Hüseyin Çelik'ten hatırlanan sadece bu olumsuz uygulama örnekleridir.

Ancak Ömer Dinçer döneminde çıkarılan 652 sayılı KHK ile, bu kendi küçük menfaatlerini ilahlaştıran grup amaçlarına kısmi olarak ulaştı. 652 sayılı KHK'nın 37. maddesine okul müdürlüğü için yapılacak atamalara sözlü sınav konuldu ve bu düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi iptal etmedi.

Sayın Bakan,

MEB şuan yeni bir yönetici atama yönetmeliği hazırlığı yapmaktadır. Burada, KHK'da yer alan hükümden dolayı tekrar sözlü sınav getirilmektedir. Sözlü sınavın bu ülkede ne anlama geldiğini hatırlatmaya gerek yok diye düşünüyoruz. Siz de yıllardır bürokrasi ve siyaset içindesiniz.

Sayın Bakan,

Kamuoyu sizi entellektüel kimliğiniz ile öne çıkarıyor. Ama öğretmenler nezdindeki algınızın daha önce entellektüel olarak bilinen Sayın Hüseyin Çelik gibi olmamasını umut ediyoruz. Bakanlığınız dönemi hak ve adaletten uzaklaşıldığı bir dönem olmamalıdır.

Bu bağlamda, size sunulan yönetici atama yönetmeliğinde yer alan sözlü sınava dair düzenlemeler için;
1- Mümkünse izin vermemeniz,
2- KHK'da yer alan hükümden dolayı mümkün değilse sadece müdürlük için sınırlamanız,
3- Müdürlük için sözlü sınav getirilecekse dahi etkisinin yüzde 5 veya 10 gibi sembolik bir düzeye getirmenizi,
sadece hak ve adaleti savunan sadece bir site olarak sizlerden talep ediyoruz.

Takdir sizindir.

Sayın Bakan, yönetici atama sınavına giren adaylar günlerdir objektif kriterlere göre yapılmış sınav sonuçlarına dayalı yönetici atama duyurularının yapılmasını bekliyor. Ancak;
1- İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü KHK'nın öngördüğü süreye rağmen atama yönetmeliklerini tamamlayamamıştır.
2- Kendi görevini zamanında yapmayan MEB İKGM, ilana çıkılan illere telefon açarak ilanları tek tek iptal ettirmektedir.
3- Hali hazırda bir yönetmelik olduğu ve yeni çıkacak yönetmeliğe nazaran daha objektif olduğunu düşündüğümüz için, illere yönetici atama duyurularına çıkmaları gerektiği hatırlatılmalıdır.

Sayın Bakan,

Yönetici atama duyurularına çıkılmamasının öğretmenler nezdinde oluşturduğu travma için lütfen tıklayıp şu linkteki yazıları okuyunuz.

Yönetici atama duyuruları yayınlanmadığı için öfkeli olan bir öğretmen arkadaşımızın mesajını buraya alıntılıyoruz.

"Olmadı başaramadık namussuzlar namuslulardan daha kararlı çıktı oysa dindar geçiniyorlardi dinimizde adalet vardı. Neyse artık kendimizi yipratnayalim okullar da açılıyor öğrencilerimize faydalı olalım."

Selam ve saygılarımızla

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber