Eski ödüllerin yeni ödüllerle ilişkilendirilmesi

Öğretmenlerin Almış oldukları Eski Ödülleri ile Yeni Ödüllerinin İlişkilendirilmesi Gerekmektedir

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 11 Nisan 2013 00:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eski ödüllerin yeni ödüllerle ilişkilendirilmesi

Aralık 1989 tarihli ve 2302 sayılı Tebliğler Dergisi'nde yayımlanan “Millî Eğitim Bakanlığı Personelinin Aylıkla Ödüllendirilmesi Hakkında Yönerge” 657 sayılı kanunun aylıkla ödülü içeren 123. maddesinin yürürlükten kaldırıldığı gerekçesi ile Nisan 2011 tarihli ve 2643 sayılı Tebliğler Dergisi'nde yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Personelinin Aylıkla Ödüllendirilmesi Hakkında Yönergenin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönerge''nin 1. maddesi ile yürürlükten kaldırılmıştır.

Kasım 1999 tarihli ve 2506 sayılı Tebliğler Dergisi'nde yayımlanan “Millî Eğitim Bakanlığı Personeline Takdir ve Teşekkür Belgesi Verilmesine İlişkin Yönerge” Nisan 2011 tarihli ve 2643 sayılı Tebliğler Dergisi'nde yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Personeline Takdir ve Teşekkür Belgesi Verilmesine İlişkin Yönergenin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönerge''nin 1. maddesi ile yürürlükten kaldırılmıştır.

Fakat; 657 sayılı kanunun, Teşekkür, Takdir ve aylıkla ödülü içeren 123. maddesi yürürlükten kaldırılsa da bu madde kapsamındaki Teşekkür, Takdir ve aylıkla ödüllendirme hususu kanunun 122. maddesine “(Değişik: 13/2/2011-6111/110 md.)Görevli oldukları kurumlarda olağanüstü gayret ve çalışmaları ile emsallerine göre başarılı görev yapmak suretiyle; kamu kaynağında önemli ölçüde tasarruf sağlanmasında, kamu zararının oluşmasının önlenmesinde ve önlenemez kamu zararlarının önemli ölçüde azaltılmasında, kamusal fayda ve gelirlerin beklenenin üzerinde artırılmasında veya sunulan hizmetlerin etkinlik ve kalitesinin yükseltilmesinde somut olaylara ve verilere dayalı olarak katkı sağladıkları tespit edilen memurlara, merkezde bağlı veya ilgili bakan, illerde valiler, ilçelerde kaymakamlar tarafından başarı belgesi verilebilir. Üç defa başarı belgesi alanlara üstün başarı belgesi verilir.

Üstün başarı belgesi verilenlere, merkezde bağlı veya ilgili bakan ve illerde valiler tarafından uygun görülmesi hâlinde en yüksek Devlet memuru aylığının (ek gösterge dâhil) % 200'üne kadar ödül verilebilir.” şeklinde başarı belgesi, üstün başarı belgesi ve ödül olarak 6111 sayılı kanunla taşınmıştır. Bu nedenle Teşekkür Belgesi, Başarı Belgesi olarak isim değiştirmiştir.

Eski Ödüllerle Yeni Ödüllerin İlişkilendirilmesi Gerekmektedir

Bu nedenle Yönergelerle Öğretmenlere verilen Başarı belgesi, üstün başarı belgesi ve ödül olarak 6111 sayılı kanunla taşınmıştır. Bu nedenle Teşekkür Belgesi, Başarı Belgesi olarak isim değiştirmiştir. Öğretmenlerin 2011 yılından önce alınmış oldukları ödül belgelerinin Yönetici atamada kullanılması gerekmektedir.

Bunun sağlanması için mevcut Yönetici Atama Yönetmeliğinde;

Teşekkür Belgesi = Başarı Belgesi,

Takdir Belgesi = Üstün Başarı Belgesi,

Aylıkla Ödül = Ödül

Şeklinde Öğretmenlerin 2011 yılından önce almış oldukları ödül belgelerinin yeni ödüllerle karşılığı olacak şekilde düzenleme yapmalıdır.

MEB Mevzuatlarının Ödül Değerlendirme Kısımları Güncellenmelidir

a) Atölye ve Laboratuvar Şefliklerine İlişkin Yönergenin Ödül Değerlendirme Kısmı Güncellenmelidir

Ayrıca; Şubat 2009 tarihli ve 2617 sayılı Tebliğler Dergisinde yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Mesleki Ve Teknik Eğitim Okul Ve Kurumları Alan/Bölüm, Atölye Ve Laboratuvar Şefliklerine İlişkin Yönergenin ekinde yer alan Mesleki Ve Teknik Eğitim Okul Ve Kurumlarında Alan/Bölüm, Atölye Ve Laboratuvar Şeflikleri Değerlendirme Formunun aşağıda yer alan ödüller bölümü güncellenmelidir.

“C- Aldığı Ödüller (En Fazla Üçer Adet Olmak Üzere)

1- Her Aylıkla Ödül için=5 puan

2- Her Takdir Belgesi için=3 puan

3- Her Teşekkür Belgesi için (**)=1 puan

(**) Bakan, Müsteşar, Müsteşar Yardımcıları, Genel Müdür, Bağımsız Daire Başkanları, Valiler ve Kaymakamlarca verilmiş olan teşekkür belgeleri değerlendirmeye alınır.”

b) Anadolu Türü Liselere Öğretmen Atamalarına Dair Yönetmeliğin Ödül Değerlendirme Kısmı Güncellenmelidir

Yine 19.12.2010 tarih ve 27790 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Fen Liseleri Ve Sosyal Bilimler Liselerinin Öğretmenleri İle Güzel Sanatlar Ve Spor Liselerinin Beden Eğitimi, Müzik Ve Görsel Sanatlar/Resim Öğretmenlerinin Seçimi Ve Atamalarına Dair Yönetmeliğin Değerlendirme Formunun aşağıda yer alan ödüller bölümü güncellenmelidir.

“5. Takdir Belgesi Vermeye Yetkili Amirlerce Verilmiş Olan Teşekkür Belgeleri Değerlendirilecektir. Her Türden Aynı Yılda Verilmiş Birden Fazla Belge Varsa Her Bir Türden Sadece Birer Tanesi Değerlendirilecektir.

a) Teşekkür=2 puan

b) Takdirname =3 puan

c) Aylıkla ödül =4 puan”

Ahmet KANDEMİR

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber