Memurlar.net'te yayımlanan Ankete İlişkin İŞKUR Genel Müdürlüğünün Açıklaması

05/12/2005 tarihinde, "İŞKUR'un iş bulmada adil ve dürüst davranıp davranmadığını" soru olarak ziyaretçilerimize yöneltmiştik. 20 bini aşkın kişinin katıldığı ankette hayır oranı %80 çıkmıştı. Bu anket sonrasında İŞKUR'dan hiçbir açıklama yapılmamış olmasını yadırgadığımızı belirtmiş ve anketten rahatsız olan bir İŞKUR çalışanın görüşlerini 08/12/2005 tarihinde yayımlamıştık. Ancak, İŞKUR Genel Müdürlüğü ankete ilişkin bir açıklamayı geçtiğimiz günlerde yayımlamış olup, bu açıklama Kurumun WEB sitesinde de yayımlanmıştır. İşte İŞKUR'un ankete ilişkin açıklaması...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Aralık 2005 00:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"MEMURLAR NET" WEB SİTESİNDE YAYINLANAN
"İŞKUR'UN İŞ BULMADA ADİL VE DÜRÜST DAVRANIP DAVRANMADIĞI" ANKETİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

DAYANILAN MEVZUAT

Kamu kurum ve kuruluşları normal statüdeki daimi, geçici, mevsimlik ve belirli süreli işçiler ile özürlü ve eski hükümlü statüsündeki işçi isteklerini, "Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Daimi Kadrolarına İlk Defa İşçi Olarak Alınacaklar Hakkında Uygulanacak Sınav Yönetmeliği", "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İstihdam Edilecek Özürlüler Hakkında Uygulanacak Sınav Yönetmeliği", "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İstihdam Edilecek Eski Hükümlülere Uygulanacak Sınav Yönetmeliği" hükümleri doğrultusunda Kurumumuza bildirmeleri ve Kurumumuz aracılığı ile karşılamaları gerekmektedir.

Ayrıca, kamu işyerlerinin normal, özürlü-eski hükümlü işgücü talepleri, merkezi sınav kapsamındakiler ile merkezi sınav kapsamı dışındakilerden olmak üzere karşılanmasına ilişkin usul ve esaslar ile ilgili Yönetmelikler ve bu doğrultuda hazırlanan Tebliğler çerçevesinde gerçekleştirilmektedir.

2000 DİS Sınav Sonuçlarının Geçerliliği Sona Erdi

Yönetmeliklerde kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilecek normal, özürlü ve eski hükümlü işçilerin, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca yapılacak merkezi sınav sonuçlarına göre Kurumumuzca gönderilenlerden alınması hükmü getirilmiştir. Bu doğrultuda, ilk Daimi İşçi Sınavı 01/10/2000 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Söz konusu sınavın geçerlilik süresi 10-11/07/2004 tarihinde gerçekleştirilen KPSS'nin açıklanmasıyla sona ermiştir. 2004 yılında gerçekleştirilen KPSS ise bir sonraki sınav sonuçlarının açıklanmasına kadar geçerli olacaktır.

İlköğretim mezunları ile kur'a ile atanmaktadır

KPSS'ye lise ve üzerinde eğitime sahip kişiler girmektedir. Ancak, kamu kurum ve kuruluşlarından daha alt düzeyde eğitim seviyesine sahip olanlara ilişkin intikal eden işgücü taleplerine, durumu talep şartlarına uyanların başvuruları kabul edilmekte olup, bu müracaatçılar işyerince noter huzurunda kur'aya tabi tutularak işe alınmaktadır.

İlanlar beş ayrı yerde yayımlanıyor

Kamu kurum ve kuruluşlarından alınan işgücü talepleri işyerinin bulunduğu yerdeki ünitemize bildirilen ve kabul edilmesine engel bir durumu bulunmayan normal, özürlü ve eski hükümlü işgücü talepleri, talebi alan Kurum ünitemizce Resmi Gazete'de, Kurum web sitesinde (www.iskur.gov.tr), Kurum ilan panolarında, TRT teleteksinde ve 180 nolu telefonda iş arayanların bilgisine sunulmaktadır.

Kurumlara gönderilen listeler web sitesinde yayımlanıyor

Bahsi geçen kamu taleplerine durumu uyan kişiler merkezi sınav sonuç belgeleri ile birlikte kayıtlı oldukları Kurum ünitelerimize müracaat etmekte, ünitelerimizce de puan sıralamasına göre talep sayısının iki katı oranında hazırlanan listeler talebi alan ünitemize göndermektedir. Talebi alan ünitemiz de kendisine doğrudan yapılan başvurularla, diğer ünitelerden gelen listeleri, talep sayısı ve niteliklerini dikkate alarak, en yüksek puan alandan başlamak üzere sıralamaya tabi tutarak ve talep sayısının iki katını geçmeyecek şekilde, adayların adı, soyadı, puanı ve adreslerini içerecek şekilde hazırlayacağı bir listeyi adayların sözlü sınava tabi tutulmaları için 10 günlük sürenin sonunda ilgili kamu kurum ve kuruluşuna gönderilmektedir. İşyerine gönderilen nihai listede yer alan kişilerin isimleri ve KPSS puanları herhangi bir şaibeye mahal vermemek amacıyla Kurum ilan panolarında ve Kurum web sitesinde ilan edilmektedir.

Kimler öncelikli olarak atanıyor?

Ayrıca, Bakanlar Kurulu Kararıyla (Terörle Mücadele Sırasında Malul Sayılmayacak Şekilde Yaralananlar ile Üstün Başarılı Olanların ve Bakanlar Kurulu Kararı ile Yükümlülük Süresi Uzatılan Yedek Subay, Erbaş ve Erlerin İşe Alınmalarında Öncelik Tanınması Hakkındaki 29/1/1999 tarihli ve 99/12354 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı çerçevesinde işe alınacaklar... gibi) öncelik hakkına sahip olanların bu öncelikleri haklarının doğduğu anda veya daha sonradan özürlü veya eski hükümlü durumuna gelmiş olmaları durumunda kamudan intikal eden niteliklerine uygun özürlü ve eski hükümlü taleplerine normal talepler için uygulanan usuller çerçevesinde öncelikli olarak gönderilmektedir.

Merkezi sınav uygulanmayacak olan öncelikli gönderme ve işe alınma hakkına sahip bulunanlar durumu, talep şartlarına uygun olmaları koşuluyla öncelik ve gönderme sırasına göre merkezi sınavı kazananlarla beraber aynı süre içerisinde açık iş sayısının iki katını geçmeyecek sayıda isim ve adresleri ile durumlarına ilişkin açıklayıcı (öncelikli işe alınma hakkına sahip olanlar için) bilgilerle birlikte ayrı bir liste halinde kamu kurum ve kuruluşuna bildirilmektedir.

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber