Tam Gün Yasası Ekim'de Meclis'de/ Video

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Tam Gün Yasası'nın Ekim ayı itibari ile Meclis'in gündemine geleceğini söyledi.

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 01 Ağustos 2013 09:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Tam Gün Yasası'nın Ekim ayı itibari ile Meclis'in gündemine geleceğini söyledi. Müezzinoğlu, "Meclis'in de onayından geçerse istiyoruz ki üniversite hocalarımız üniversitelerinde kalsınlar. İnşallah Ekim'in ilk haftası gibi bunu yasalaştırmış olacağız." dedi. Mehmet Müezzinoğlu, Sağlık-Sen Sendikası'nın 1453 Topkapı Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği iftar yemeğine katıldı. Çok sayıda sağlık çalışanı katıldığı iftarın ardından sağlık çalışanlarının tek tek sorularını cevaplayan Bakan Müezzinoğlu, Tam Gün Yasası'yla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Müezzinoğlu, yasanın Meclis onayından geçmesi halinde üniversite hocalarının üniversitelerinde kalmasını ve birikimlerini oradaki hastalarına aktarmalarını istediklerini belirtti.

Bakan Müezzinoğlu, "Üniversite hocalarımız üniversitelerinde kalsınlar. Üniversitelerinde tüm emeklerini ve birikimlerine oradaki hastalarına aktarsınlar. Mesai sonrası mesailerini ofisleri gibi üniversitelerinde çalışsınlar. Gerek Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) aynı payları devam etsin. Fakat mesai sonrasında illa hocalarımıza muayene olmak isteyen hastalarımız hocalarımızın üniversitedeki ofislerine gelsinler. Katılım payı olarak muayene ücreti ve ilave sütun yüzde 50'si kadar bir miktar ödeyecekler. Bu anlamda hem üniversite hocalarımız birikimlerini mesai sonrasında da hastalarına üniversitede aktarmış olacaklar. Hem de maddi anlamda arzu ettikleri imkanı yakalamış olacaklar. İster cumartesi ister pazar ne zaman istiyorlarsa normal mesai sonrası yine fakültelerinde devam etmelerini istiyoruz. Bunun dışında üniversitede kalan hocalarımıza Türkiye genelinde veya yurt dışında şayet onların birikimlerinden eğitim amaçlı, uygulama amaçlı ihtiyaç var ise üniversite yönetimlerimiz sözleşme yaparak gerek vakıf üniversiteleri gerek özel üniversiteler olsun belirli sürelerle birikimlerini aktarmalarını sağlayacak bir düzenleme getirmeyi düşünüyoruz. Kadronun yüzde 5'i olarak bir kadroya böyle bir düzenleme getirmeyi düşünüyoruz. Diğeri de üniversiteye dönmemiş bazı hocalarımız dışarıda kalabilir. Bunların birikimlerinden yine eğitim ve uygulama amaçlı üniversitelerimiz istifade etmek isteyebilirler. Yine üniversite yönetimlerimize dışarıda kalmış hocalarımıza kadrosunun yüzde 5'i kadar kullanma gibi sözleşmeli olarak hakkını vermeyi düşünüyoruz. İnşallah Ekim'in ilk haftası gibi bunu yasalaştırmış olacağız." şeklinde konuştu.

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin taşınma çalışmalarına başlandığını ve bir ay içerisinde Gaziosmanpaşa'ya taşınacağını söyleyen Bakan Müezzinoğlu, "Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde taşınma çalışmaları başlamıştır. Bir buçuk ayın içerisinde Gaziosmanpaşa'daki hastanemizi devir alacağız. Zaten tüm tıbbi donanımları hazır bekliyor. Teslim aldıktan sonra benim düşüncem Kurban Bayramı öncesinde hastanemizi açmış olmayı planlıyoruz. Onu açtıktan sonra Taksim İlk Yardım, yıkım ve yapım aşamaları başlamış olacak. Yeniden oraya bir hastane inşaa edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber