İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Torba Kanun'la memurlara getirilen yeni haklar (2)

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 04 Ağustos 2013 10:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dünkü yazımızda Torba Kanun'la memurlara getirilen yeni haklardan bahsetmiş ve bu konudaki açıklamalara devam edeceğimizi belirtmiştik. Bu nedenle torbada kaldığı kadarıyla okuyucularımıza özet olarak getirilen yeni hakları maddeler halinde kaldığımız yerden açıklamaya çalışacağız.

1- KİT'lerde çalışan sözleşmeli personelin mazeret, refakat ve hastalık izinleri ile ücretli veya ücretsiz izinleri memurlarla aynı oldu. Ancak, bu personelin bir sözleşme döneminde kullanılamayan yıllık izinlerinin takip eden yıla aktarılamaması sorunu hala devam ediyor.

2- 28 Şubat döneminde Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü'nde görevleri sonlandırılan memurların hakları yeniden veriliyor. Hafızamızı yenilemek gerekirse, SHÇEK memur alım sınavı yapıyor ve sınavı kazananların atamaları yapılarak görevlerine başlatılıyorlar. Ancak, 28 Şubat darbesinden sonra göreve gelen yeni hükümetin SHÇEK'ten sorumlu Bakanı yapılan sınavlarda usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle soruşturma açtırmış ve telkinle hareket eden müfettişlerin hazırladığı raporlara istinaden yapılan memur alım sınavında usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle yüzlerce memurun görevine son verilmişti. Baskılara rağmen aksi yöndeki müfettiş raporlarına ise itibar edilmeyerek kıyıma devam edilmişti. İşte yapılan düzenlemeyle yaklaşık olarak 17 yıl sonra yaşanan mağduriyet giderilmiştir.

Ahmet Ünlü'nün yazısının devamını okumak için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber