3 milyon memurun özlük hakları güncel olmayan kararnameye emanet

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 17 Ağustos 2013 08:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
3 milyon memurun özlük hakları güncel olmayan kararnameye emanet

Daha önce bu konuyu gündeme getirmemize rağmen maalesef Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan hiçbir ses çıkmamıştır.

3 milyonun üzerindeki bir memur kesiminin maaşlarının hesabında esas alınan bir mevzuatın güncelliğini kaybetmesi ve birçok soruna çözüm üretememesi, üzerinde düşünülmesi gereken önemli bir sorundur. Daha önce memurlar hakkında uygulanan birçok mevzuatın güncelliğini kaybettiğini belirtmiştik. Ancak, ilgililerden şu ana kadar çözüme yönelik herhangi bir adım atıldığını göremedik.

Bu bağlamda, Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı 2006 yılında yürürlüğe konulmuştur. Ancak, geçen zaman içerisinde birçok değişiklik yapılmasına rağmen büyük oranda güncelliğini kaybetmiştir. Güncel olmayan bir mevzuatla yaklaşık 3 milyon memurun özlük haklarının düzenlenmesini doğru bulmuyoruz. Özellikle 666 sayılı KHK sonrasında yeni bir anlayış ve yaklaşımla yeni bir kararnamenin düzenlenerek yaklaşık 3 milyon memurun kangren olmuş sorunlarına çözüm getirilmesi gerekmektedir.

Kararnameden güncel olmayan örnekler

Ahmet Ünlü'nün yazısının devamı için tıklayınız.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber