İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Sizin maaşınız da yanlış hesaplanmış olabilir

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 24 Ağustos 2013 07:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yan ödemeniz, ek ödemeniz, ek göstergeniz veya özel hizmet tazminatınız yanlış hesaplanmış olabilir. Bunun maliyeti ise daha az maaş demektir.

Memur maaş hesabında en fazla hata edilen maaş kalemlerinin başında zam ve tazminat oranları ile ek ödeme oranları ve ek gösterge rakamları gelmektedir. Bu nedenle her memurun mutlaka yılda en az bir defa bu kalemleri kontrol etmesi veya bilen birine kontrol ettirmesi gerekmektedir. Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğünün e-bordro sistemindeki bordronuz sizi yanıltmasın. Çünkü, buradaki veriler elle doldurulduğu için yanlışlık yapılma olasılığı her zaman bulunmaktadır.

Bu uyarıları niçin yaptığımızı izah edelim

Bir okuyucumuzun bize göndermiş olduğu maaş bordrosunu incelerken yan ödeme kaleminin düşük olduğunu gördük. Yan ödeme kararnamesinde yer alan; Veteriner Hekim kökenli personelden; Genel İdare Hizmetleri Bölümünün 1, 2, 3, 6, 7, 8, 13, 14, 15, 18, 24, 25, 26 ve 27/a sıra numaraları ile (G) bölümünün B/6-(b) ve (c) sıra numaralarında sayılanlara 1400 puana kadar temininde güçlük zammı ödeneceği hükmü dikkate alınmamış ve kişi şube müdürü ve il müdür yardımcısı olduğu zamanlarda ilave 1400 puanı alamamış....Yazının devamını okumak için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber