Kimler KİT'lere sınavsız olarak atanabilir?

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 25 Ağustos 2013 08:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak çalışan Devlet memurları ile diğer kamu görevlilerinin KİT'lere sözleşmeli personel olarak atanması mümkün müdür?

Kamu kurumlarında görev yapan bazı personelin KİT'lere sınavsız olarak atanması mümkündür. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz; Öğretim elemanı, hakim, savcı ve kadrolu subay ve astsubaylar ile sözleşmeli subay ve astsubaylar, uzman jandarmalar ile uzman erbaşlardan kendi istekleriyle istifa etmiş olanların kamu iktisadi teşebbüslerinin sözleşmeli personel pozisyonlarına sınava tabi olmaksızın atanmaları mümkündür. 2914 sayılı Kanun'a göre istihdam edilen araştırma görevlilerinden en az iki yıl görev yapmış olanlarının da sınavsız olarak sözleşmeli olarak atanmaları mümkündür.

Bu konuyla ilgili olarak Devlet Personel Başkanlığının vermiş olduğu bir mütalaada; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak çalışan Devlet memurları ile öğretim elemanı, hakim, savcı ve kadrolu subay ve astsubaylar ile bunlardan istifa etmiş olanların, kamu iktisadi teşebbüslerinde sözleşmeli personel pozisyonlarına sınava tabi olmaksızın ilgili mevzuatına uyulmak suretiyle açıktan atanmasının ilgili Kuruluşların takdirinde olduğu ifadesine yer verilmiştir.

Ancak, 657 sayılı Kanunun 4/B statüsüne tabi sözleşmeli personel pozisyonlarında görev yapanların KİT'lere sınavsız olarak atanmaları mümkün değildir.

KİT personelinin sorunları ve çözümleri

Bir kamu kurumunda mühendis olarak görev yapıyorum. Herhangi bir KİT'e naklen geçebilir miyim? Naklen sözleşmeli memur olarak geçtikten sonra tekrar mühendis olmam için unvan değişikliği sınavına girmem gerekir mi?

Ahmet Ünlü'nün yazısının devamını okumak için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber