Yalova'da keneden18 inek telef oldu

Yalova'ya bağlı Akköy'de oturan çiftçi Ziya Akalın'ın iki ineği kenelerden bulaşan kan paraziti yüzünden telef oldu. Tedbir olarak da 16 inek de kesildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2013 21:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yalova'da keneden18 inek telef oldu

Yalova'ya bağlı Akköy'de oturan 69 yaşındaki Ziya Akalın'a ait çiftlikte bulunan iki ineği, kenelerin neden olduğu kan parazitinin bulaşması yüzünden geçen hafta telef oldu. Akalın, Yalova İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden destek istedi. Bölgede çalışma başlatan ekipler, çiftçinin diğer hastalık bulaşan 16 ineğini zorunlu olarak kestirirken, hayvanlardan alınan kan ve organ örnekleri ise Pendik Veteriner Fakültesi ile Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'ne incelenmek üzere gönderildi.

Yalova İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Saffet Yıldız, kesimi yapılan ineklerin etinin yenilebilir olduğunu söyledi. Yıldız, "Hayvanlarda yüksek ateş, keyifsizlik, ayakta duramama semptomlarıyla hastalık ihbarı, serbest hekimlerimize bildirilmiş, aynı gün tedaviye başlanmıştır. Sonraki gün, tedaviye cevap vermeyen hayvanları zorunlu olarak kestirdik. Gelen tahlil sonuçlarına göre, hayvanlarda kenelerden bulaşan kan paraziti tespit edildi. Kene mücadelesine hız verildi. Normal bir hastalık olduğundan dolayı da kesilen hayvanların et tüketiminde insan sağlığını etkileyecek bir durum yok" dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber