İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Üniversitelerarası Kurul, dokuz kişiden oluşan alt komisyonun hazırladığı taslağa vize vermedi.

Haber Giriş : 27 Aralık 2003 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitelerarası Kurul, dokuz kişiden oluşan alt komisyonun hazırladığı taslağa vize vermedi.

Rektörlerin bir kısmı, yürürlükte olan 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu üzerinde değişiklikler yapılmasını savunurken, diğerleri de alt komisyonun hazırladığı taslağın yeniden gözden geçirilmesini istedi. Taslağın revize edilmesi ve gerekçelendirilmesi için hukukçu ve rektörlerden oluşan bir komisyon kurulacak.

Rektörler Komitesi ile Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) dün ayrı ayrı toplanarak, alt komisyonun hazırladığı yasa taslağını değerlendirdi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in de, katıldığı toplantılarda rektörler, taslak üzerindeki görüşlerini bildirdiler. Toplantıların ardından resmi bir açıklama yapılmazken, rektörlerin iki farklı görüşte birleştiği öğrenildi.

Komisyon kurulacak

YÖK kaynaklarından edinilen bilgilere göre, rektörler 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve alt komisyonun hazırladığı taslak arasında kaldı. Rektörlerin bir kısmı, bazı maddelerin Anayasa'ya aykırı olduğunu savunarak, yürürlükte olan 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu üzerinde değişiklikler yapılmasını istedi, diğer kısmı ise, maddelerin yeniden düzenlenmesinden yana görüş bildirdi. Toplantılardan, taslağın revize edilmesi ve gerekçelerinin yazılması için hukukçu ve rektörlerden oluşan bir alt komisyonun kurulması kararı çıktı.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber