Bu iki mahallede 5 bin öğrenci apartmanı var..

Bursa'da Görükle bölgesindeki Dumlupınar ve Sakarya mahallelerinin toplam nüfusu 60 bine ulaşırken, bu sayının yarısından fazlasını üniversiteli öğrenciler kalıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2013 11:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bu iki mahallede 5 bin öğrenci apartmanı var..

Bursa'da Görükle bölgesindeki Dumlupınar ve Sakarya mahallelerinin toplam nüfusu 60 bine ulaşırken, bu sayının yarısından fazlasını üniversiteli öğrenciler kalıyor. Üniversitelileri, ekonomik olduğu için en çok apart daireleri tercih ediyor.

Bursa'da, 2'si devlet 1 vakıf olmak üzere 3 üniversite bulunurken, üniversiteli öğrencileri ulaşım imkanları ve ucuz olduğu için Görükle bölgesini tercih ediyor. 30 binden fazla öğrencinin kaldığı Dumlupınar ve Sakarya mahalleri, son 10 yılda kalkındı. Üniversite öğrencilerinin yoğun ilgisinden dolayı bölgede her sene onlarca apart daire inşa ediliyor. 5 bine yakın apart dairenin bulunduğu iki mahallede, vatandaşlar da üniversitelilerin bölgenin kalkınmasını sağladığını anlattı. Havuzlu apartların da bölgede her üniversite öğrencisinin kesesine uygun daireler bulunuyor. Dumlupınar Mahallesi Muhtarı Reşat Aktaş, kendi mahallesinde 40 bin kişinin ikamet ettiğini belirterek, son zamanlarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızlı erkekli öğrenci evleri konusunda açıklamalarını da değerlendirerek, "Bizim mahallemizde böyle bir durum yok. Mahallemiz son 5 yıl içinde nüfus patlaması yaşıyor. Mahallemizde öğrenci sayısı 15 bin civarında. 2 bin tane apart var. Görükle'de bazı şeyleri vatandaşımız sakıncalı buluyor. Ama kesinlikle buranın adını kirletmek istiyorlar. Görükle bir üniversite beldesi. Üniversite bize çok şey kazandırdı. Mahallemizde erkekli kızlı tartışmalara katılmıyorum. İspat eden varsa ben evleri gezdireyim" dedi.

2 MAHALLEDE 5 BİN APART DAİRE VAR

Sakarya Mahallesi Muhtarı Harun Kızıl ise, mahallenin toplam nüfusunun 20 bin, bunun 13 binin öğrenci olduğunu kaydederek, "Apart evler daha çok öğrenciler tarafından tercih ediliyor. 30 daireden oluşan bir bina düşünün. Daire içinde iki kız öğrenci kalıyor ya da iki erkek öğrenci kalıyor. Bu konuda hiçbir şikayetimiz yok. İlk sene öğrenci, yurtları tercih ediyor. Daha sonra öğrenciler özgür olduğundan dolayı aparta geçyor. İki mahallemizde 5 bine yakın apart daire var" ifadelerini kullandı.

"KİMSE KİMSENİN NAMUS BEKÇİSİ DEĞİLDİR"

Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Mert Özgür ise, kendisinin arkadaşlarıyla birlikte dairede kaldığını belirterek, Görükle'nin huzurlu bir bölge olduğunu anlattı. Üniversite öğrencisi Umut Aslan ise, kızlı erkekli evlerin denetlenmesi konusunda açıklamaları doğru bulmadığını belirterek "3 arkadaşımla birlikte apart dairede kalıyorum. Kızlı erkekli tartışmalarına katılmıyorum. Görükle'de böyle bir durum yok. Tek tek evleri gelip denetlemeler yapılacağını düşünmüyorum. Günümüzde bunlar yapılması uygun değil. Bu tartışmaya katılmıyorum. Herkesin kendi yaşantısı var. Kimse kimsenin namus bekçisi değil" diye konuştu.

APART DAİRE KİRALARI 400 İLA 700 LİRA

Görükle Bölgesi'nde binlerce apart daire 1+1-2+1 ve 3+1 şeklinde inşa edilmiş. Yatırımcılar fiyatları 45 ila 80 bin lira arasındaki daireleri satın alıp öğrencilere kiraya veriyor. 2 ila 4 öğrencinin kalabildiği apart dairelerin kira fiyatları ise 400 ila 700 lira arasında değişiyor. Apart siteler ise profosyonel yönetim şirketleri tarafından yönetilip, kiracı ile daire sahipleri muhatap olmadan ödemelerin düzenli olarak yapılması sağlanıyor. Bu dairelerde buzdolabından LCD televizyonu ve klimasına kadar her türlü konfor da bulunuyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber