Savaşı kazanan 100 gencin hayatı değişti

Esenyurt Belediyesi, ilçe genelinde uyuşturucu batağına saplanmış gençler için harekete geçti. Belediye uyuşturucu bağımlısı gençleri hem rehabilite ediyor hem de işe yerleştirilmesinde etkin rol üstleniyor.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 27 Nisan 2014 16:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Savaşı kazanan 100 gencin hayatı değişti

ERCAN ÖZTÜRK

Polisin mücadele etmekte başarılı olamadığı uyuşturucu satışı konusunda bu kez belediye ve mahalle muhtarları devreye girdi. Muhtarlar mahallelerinde bulunan ve uyuşturucu batağına düşmüş gençleri belediyeye bildirecek. Belediye de gençlerin tedavisi, tedavi sonrası rehabilite edilmesi ve işe yerleştirilmesinde rol oynayacak. Şu ana kadar belediyenin imkanlarıyla 100 genç uyuşturucu tedavisinden faydalandı. Gençler ilçedeki fabrikalarda işe yerleştirildi. Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akboğa, uyuşturucu kullanan gençlerin ailelerine de eğitim vereceklerini söyledi.

MALİYETLİ AMA ÖNEMLİ DEĞİL

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, gençlerin uyuşturucu tedavisinden kurtulması için belediye olarak adeta seferber olduklarını söyledi. Başkan Kadıoğlu, "Yaklaşık yüz gencimiz uyuşturucudan kurtulmak için müracaat etti. Özel bir hastanede tedavi görüyorlar. Baktığınız zaman maliyetli oluyor" diye konuştu.

AMACIMIZ GENÇLERİ KURTARMAK

Esenyurt'ta uyuşturucuya bulaşmış ne kadar genç varsa ulaşmaya çalıştıklarını belirten Kadıoğlu, "Çocuklarımızı tedavi ettikten sonra bırakmıyoruz. Onlara iş imkanları sağlıyoruz. Örneğin bir mesleği varsa o meslekle ilgili bir fabrikaya işe sokuyoruz. Yoksa bile yine de iş imkanı sunuyoruz. Bunun dışında ailelerle koordineli olarak çalışıyoruz. Amacımız gençleri bataktan çekmek" dedi.

TAMAMINA YAKINI KURTULDU

Esenyurt Belediyesi, ilçe genelinde uyuşturucu kullanan gençler için adeta seferber oldu. 100 genç Balıklı Rum Hastanesi'nde tedavi gördü. Tedavi gören gençlerin tamamına yakını uyuşturucu batağından kurtuldu.

BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ

Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, "Muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla koordineli çalışıyoruz" dedi.

AİLELERE EĞİTİM VERİLECEK

Esenyurt Belediye meclisinde geçtiğimiz oturumlarda uyuşturucu konusu gündeme gelmişti. Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akboğa, ailelere ineceklerini, onlara eğitim vereceklerini söylemişti. Akboğa, "Muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çalışıyoruz. Şimdi ailelere ineceğiz. Aileleri uyuşturucu konusunda, çocuklarına nasıl davranmaları konusunda bilgilendireceğiz" sözlerine yer vermişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber