Egzoz gazları sağlığı tehdit ediyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2006 19:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Motor bakımları düzenli yapılmayan otobüs, minibüs ve otomobillerden çıkan egzoz gazları insan sağlığını tehdit ediyor.

Bu araçların egzozlarından çıkan siyah dumanların bileşiğinde bulunan gazlar, kanın oksijen taşıma yeteneğini azaltıyor, doku, kemik ve sinir sistemlerine zarar veriyor.

Çevre Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Sekreteri Baran Bozoğlu, bu durumun artık reklam filmlerine de konu olduğunu, ancak reklam filmlerindeki insanların yalnızca saçlarının kirlendiğini ve şampuanla yıkandıktan sonra bu durumdan kurtulduklarını söyledi. "Peki ya bu insanların ciğerleri nasıl temizlenecek" diyen Bozoğlu, otobüslerin, kamyonların insan sağlığına zarar verdiğinin herkes tarafından kabul edildiğini söyledi.

Özellikle, büyük şehirlerde egzoz gazını solumayan kimse bulunmadığına dikkati çeken Bozoğlu, "Kent içinde toplu taşımada kullanılan otobüslerin ve minibüslerin bu konuda başı çektiğini" ifade etti. Trafikte dolaşan eski otobüslerin, yaydığı siyah dumanların insanları çok rahatsız ettiğini belirten Bozoğlu, "Hala çok eski otobüslerle insan taşınıyor. Aslında bu sorun bir yandan da toplu taşıma sorunu... Bu eski araçlara yalnızca yola çıkmasını sağlayacak bakımlar yapılıyor. Egzoz gazı kimsenin umurunda değil. Öyle bir dertleri olsa zaten çözüm bulurlardı" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber