İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Yüksek lisans yapana yetiştirme kursu ek dersleri artırımlı mı ödenir?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 18 Mart 2016 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yüksek lisans yapana yetiştirme kursu ek dersleri artırımlı mı ödenir?

İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün yazısı üzerine, destekleme ve yetiştirme kurslarında görev alan öğretmenlerin ek dersleri için 28/10/2015 tarih ve l1033602 sayılı yazısı ile 15 maddelik bir açıklama yaptı.

Takviye kurslarında görevli öğretmenlerin ek dersleri

Bu açıklamanın 11 .maddesindeki; "11- Destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında ek ders görevi verilen yüksek lisans yapmış bir öğretmene ek ders ücreti hem %100 hem de %5 fazlasıyla ödenir mi?

Ek ders ücretinin hem %100 hem de %5 fazlasıyla ödenmesi halinde,

- Ek ders ücretinin %100 fazlası hesaplandıktan sonra çıkan ek ders ücretinin %5'i hesaplanıp bir önceki ek ders ücretine eklenir,

- Ek ders ücretinin %100 fazlası ve %5 fazlası ayrı ayrı hesaplandıktan sonra toplanarak arttırımsız ek ders ücretine eklenir,

seçeneklerinden hangisine göre işlem yapılır?

Ek ders ücretine ilişkin artırımlı ödeme, 657 sayılı Kanunun yukarıda belirtilen 176'ncı maddesinde belirlenen asıl göstergeler (gündüz öğretimi için: 140, bunun dışında kalan süreler için: 150) üzerinden hesaplanmak durumundadır. Bu nedenle, gerek yüksek lisans yapmış olanlar bakımından gerekse yetiştirme kursu bağlamında yapılan artırımlı ödemelerin söz konusu göstergeler dikkate alınarak ayrı ayrı belirlenmesi ve ödemenin asıl ek ders ücreti tutarı ile artırımlı tutarların toplamı üzerinden yapılması uygun olacaktır. Bir başka ifadeyle ödemenin, asıl ek ders ücreti tutarı ile % 105 artırımlı tutarın toplamı üzerinden yapılması gerekmektedir. hükümlerine göre yetiştirme kurslarında görevli öğretmenlere yüksek lisans ve doktora yapmış olmaları şartıyla ek dersleri sırasıyla %5 ve %15 artırımlı olarak ödenecektir.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber