Yetiştirme kurslarında görevli yöneticilere yönetim görevi olarak haftalık ne kadar ücret ödenir?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 15 Mart 2016 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yetiştirme kurslarında görevli yöneticilere yönetim görevi olarak haftalık ne kadar ücret ödenir?

Yetiştirme kurslarında görevli yöneticilere yönetim görevi olarak haftalık ne kadar ücret ödenir?

1/12/2006 tarihli ve 2006/11350 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan, 16/12/2006 tarihli ve 26378 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın "Yetiştirme, okuma -yazma ve uyum kursları" başlıklı 8. maddesi 3. fıkrasındaki; "(3) Cumartesi ve pazar günleri, bu madde kapsamında belirtilen eğitim faaliyetlerinde görev yapan okul/kurum yöneticilerinden birine fiilen görev yaptıkları anılan günler için 2 saat ek ders ücreti ödenir. Yöneticilere, fiilen ders okuttukları süreler hariç olmak üzere yönetim görevine bağlı olarak bunun dışında bu madde kapsamında ayrıca ek ders ücreti ödenmez." hükümleri bulunmaktadır.

Ayrıca;İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün yazısı üzerine, destekleme ve yetiştirme kurslarında görev alan öğretmenlerin ek dersleri için 28/10/2015 tarih ve l1033602 sayılı yazısı ile 15 maddelik bir açıklama yapmıştır.

Takviye kurslarında görevli öğretmenlerin ek dersleri

Bu açıklamanın 3. maddesinde;

"3- Okul yöneticilerine hafta sonu cumartesi ve pazar günleri için kurs merkezi müdürlüğü görevinden dolayı alması gereken günlük 2 saatlik ek ders ücreti %100 fazlasıyla ödenir mi?

Destekleme ve yetiştirme kurslarında cumartesi ve pazar günleri yönetim görevi yürüten bir yöneticinin bu görevi karşılığında yararlanacağı 2 saatlik ek ders ücretinin, 657 sayılı Kanunun yukarıda belirtilen 176'ncı maddesine göre yüzde yüz fazlasıyla ödenmesi gerekmektedir."açıklamaları bulunmaktadır.

Bu hükümlere göre yöneticiye yönetim görevine bağlı olarak haftalık iki saat ek ders ücreti iki katı olarak (yaklaşık olarak 40 TL) artırımlı ödenmektedir.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber