Huber Köşkü'ne inmek istemişler

Darbe girişimi olduğu gece Atatürk Havalimanı'nda görevli olan başkomiser, komiser ve sözleşmeli pilot, "FETÖ terör örgütüne yardım ve yataklık" suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından dün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilen 3 kişi, savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 18 Temmuz 2016 08:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Huber Köşkü'ne inmek istemişler

DAMLA GÜLER İstanbul

Serbest kaldıktan sonra adliye önünde basın açıklaması yapan Pilot Başkomiser Ender K., 15 Temmuz günü izinde olduğunu ve göreve çağırıldığını söyleyerek, "Bize özel harekat personelini koruma amaçlı Huber Köşkü'ne nakletmemiz gerektiği görevi şube müdürümüz tarafından sözlü olarak söylendi. Özel harekat personeli olduğunu düşündüğümüz sivil giyimli üstlerinde uzun namlulu silahlı personel geldi" dedi.

Sivil giyimli

Gelen kişilerin sivil giyimli olmalarından ve ellerinde yazılı emir olmamasından şüphelenen Komiser Ender K. önce helikopteri havalandırmak istemediklerini söyledi. "O an canımızı emanet ettiğimiz hava unsurları tarafından bombalanıyoruz biz" diyen Ender K., "Ben bilmiyorum, o an personelin hangi niyetle orada olduğunu. Huber Köşkü'nü korumaya götürülecek deniliyor ama cuntaya mı hizmet ediyorlar, neye hizmet ediyorlar hiçbir bilgim yok. Bu hassasiyetten dolayı mevzuatın da gereği olarak yazılı emir istediğimi söyledim" dedi. Çıkan sözlü tartışmanın ardından Emniyet Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanı'nı aradığını anlatan Ender K., "Görevi teyit ediyorum. Arkanızdan yazılı emriniz gereği neyse yapılacak. Gidin görevi yapın" dedi.

'Kalkma' talimatı

Helikopteri kalkış için hazırladıkları sırada bu kez 'kalkmayın' talimatı aldıkların anlatan Ender K., "Helikopter sistemini kapattığımız an özel harekat polislerinin inmiş olduğunu fark ettim.

Hatta helikoptere geçmeden önce Huber Köşkü'nün pist ışıkları açılsın, gerekli hazırlıklar yapılsın şeklinde talimat verdim. Talimatın daire başkanımızdan geldiği doğrulandı. Sonra da Havacılık Daire Başkanlığı'nın jetlerce bombalandığını öğrendik" dedi. Yasaların kendilerinin nasıl görevlendirdiyse, sıralı amirlerinin emri doğrultusunda hareket ettiğini anlatan Ender K., "Ama bunun sonucunda bir ithamla karşı karşıya kaldım" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber