Darbe belgeleri çöpten çıktı

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Hava Harp Okulu'nda operasyon düzenlendi. Dört askerin gözaltına alındığı operasyonda, belgeler, hard diskler, güvenlik kameraları ve CD'ler çöpte bulundu.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 19 Temmuz 2016 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Darbe belgeleri çöpten çıktı

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Hava Harp Okulu'na yönelik operasyon yapıldı. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dün sabah saatlerinde Yeşilköy'de bulunan Hava Harp Okulu'na operasyon düzenledi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner ve İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile çok sayıda özel harekat, sivil ve resmi polis ekibiyle Hava Harp Okulu'nda ve lojmalarında arama yapıldı. Aramalar sonucunda Kurmay Albay Hüseyin Ergezen, Binbaşı İsa Öztürk, Üsteğmen Yavuz Bağuç ve Astsubay Burhan Torlakın gözaltına alındı.

HARD DİSKLERİ SÖKTÜLER

Darbe girişiminde bulunan yaklaşık 25 general ve ve subayın Hava Harp Okulu'nda toplantı yaptıkları, daha sonra okuldaki güvenlik kameraları ile hard disklerin söküldüğü öğrenildi. Aramalarda güvenlik kameraları ile Okul Komutanı Tümgeneral Fethi Alpay'ın olay gecesi kullandığı cep telefonunun çöpte bulunduğu belirtildi. Okulun mühimmat kısmında bir kısım silahların olmadığı, şarjörlerinin basılı olduğu tespit edildi.

ÖĞRENCİLER ÇATIŞMIŞ

FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu gece Yalova'da kamp yapan Hava Harp Okulu öğrencilerinin tam teçhizatlı olarak İstanbul'a gelmelerinin emredildiği, bunun üzerine ihbarı alan İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, Tuzla Orhanlı gişeler ve TEM Otoyolu Mehmetçik Vakfı'nda gerekli önlemleri aldığı belirtildi. Gece 01.10'da TEM Otoyolu Mehmetçik Vakfı ve Tuzla Orhanlı gişelerde konuşlanan polis ekibi, İstanbul'a gelen öğrencileri gözaltına almak istedi. Teslim olmak istemeyen öğrenciler ile emniyet güçleri arasında çatışma çıktı.

6 KİŞİ ŞEHİT OLDU

Çıkan çatışmada bir polis memuru ve 5 vatandaş şehit oldu. Çatışmada, öğrencilerin başında bulunan bir darbeci teğmen öldürülürken, 13 polis ile 23 vatandaşın da yaralandığı öğrenildi. Bu arada çıkan çatışma sonrasında 200'ün üzerinde askeri öğrenci ile aralarında subay ve astsubayların da bulunduğu askeri personelin yakalandığı, silahlarla birlikte 10 binin üzerinde de merminin ele geçirildiği belirtildi. Bu arada Hava Harp Okulu'nun pistinde bulunan askeri uçak ve helikopterlerin, darbeci askerler tarafından kaçırılmasının engellenmesi amacıyla bataryaları söküldü. Öte yandan Hava Harp Okulu'na öğrenci seçim aşamalarının ertelendiği bildirildi.

Oktay Yıldırım

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber