Kırşehir'de vali yardımcısı ve bir öğretmen tutuklandı

Kırşehir'de, FETÖ darbe girişimi öncesi ve sonrasında yapılan operasyonlarda tutuklananların sayısı 37'ye yükseldi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2016 10:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kırşehir'de vali yardımcısı ve bir öğretmen tutuklandı

Kırşehir'de, darbe girişimi öncesi ve sonrasında Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyonlarında aralarında vali yardımcısı, kurmay albay, hakim ve savcıların da olduğu 27 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişimi soruşturması kapsamında cumhuriyet savcısının talimatıyla harekete geçen Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, farklı tarihlerde operasyonlar düzenledi.

Operasyonlarda gözaltına alınan zanlılardan Vali Yardımcısı Zekai Erdem, Jandarma Kurmay Albay Ömer Kulaç, 9 hakim ve savcı, 12 emniyet mensubu, 2 rütbeli asker, 1 öğretmen ve 1 adliye çalışanı tutuklandı.

FETÖ soruşturmaları kapsamında son operasyonlarla tutuklu sayısı 37'ye yükselmiş oldu.

Darbe girişimi öncesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında il yapılanmasına yönelik başlatılan çalışmalar sonucunda gözaltına alınan 30 kişi hakkında ise adli süreç devam ediyor.

"Silahlı terör örgütü üyesi olma, nitelikli dolandırıcılık, teröre finans sağlama, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından açılan kamu davasında 10 sanık, tutuklu olarak yargılanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber