Fen liselerine öğretmen atamaları sil baştan

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 03 Ağustos 2016 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Fen liselerine öğretmen atamaları sil baştan

17.04.2015 Tarihli ve 29329 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin "Fen liseleri ile sosyal bilimler liselerine atama" başlıklı 29. maddesinde ki; "(1) Fen liseleri ve sosyal bilimler liselerine atanmak üzere başvuruda bulunan öğretmenler tercihleri de dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre valiliklerce atanır.

(2) Adayların hizmet puanlarının eşitliği halinde, öğretmenlikteki hizmet süresi fazla olan adayın ataması yapılır. Eşitliğin devamı halinde atanacak aday kura ile belirlenir." hükümlerinin yürütmesi Danıştay'ca durduruldu.

Yürütmesi durdurulan bu yönetmelik hükmünde Fen Liseleri ve Sosyal Bilimler liselerine yapılacak öğretmen atamalarının yalnızca hizmet puanına göre yapılacağı öngörülmekteydi. Ancak yönetmeliğin eski halinde ise bu liselere yapılacak öğretmen atamalarında sınav şartı söz konusuydu. Danıştay ise kararında sınav şartının kaldırılarak yalnızca hizmet puanına göre atama yapılmasında objektif, bilimsel ve hukuken kabul edilebilir bir neden ortaya konulmadığı gerekçesiyle söze konu hükmün de yürütmesini durdurmuştur. Yani bu okullara yapılacak öğretmen atamalarında seçme sınavı olması gerekliliği vurgulanmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber