Bartın Valisi: FETÖ üyeliğinin en ciddi kanıtı ByLock

BARTIN Valisi Nusret Dirim, şifreli haberleşme sistemi 'ByLock' uygulamasını kullanmanın FETÖ üyeliğinin en ciddi kanıtı olduğunu söyledi. Vali Dirim, "250 bin ByLock kullanıcısı olduğu ifade ediliyor. Bunun sadece 5'te 1'i ile ilgili tespit yapılmış" dedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Ekim 2016 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bartın Valisi: FETÖ üyeliğinin en ciddi kanıtı ByLock

Vali Nusret Dirim, düzenlediği basın toplantısında, kentte yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları hakkında bilgi verdi. Vali Dirim, şu ana kadar 72 kişinin tutuklandığını, 37 kişinin serbest bırakıldığını, 11 kişinin il dışına sevk edildiğini, 11 kişinin arandığını, 6 kişinin de gözaltında tutulduğunu söyledi. Vali Dirim 224 kişinin açığa alındığını, 140 kişinin kanun hükmünde kararname ile ihraç edildiğini, 3 kişinin de işten çıkarıldığını, toplam 504 kişi hakkında işlem yapıldığını kaydetti.

FETÖ ile mücadelenin çok kolay olmadığına dikkat çeken Vali Dirim, şöyle dedi:

"Gerçekten çok gizli bir yapılanma olduğu için bir anda bütün unsurlarını tespit etmeniz çok zor. Daha dün emniyetin sohbet imamları tespit edildi. Onlara yönelik operasyon oldu. Bu tabii ki devam edecek. Bunun bir çok ayakları var. Bürokrasi ile siyasetteki ayaklarını siyaset temizleyecek. Ülkemiz kendini sağlamlaştırarak, yoluna devam edecek. Bartın'da şu anda kadar özellikle kamu çalışanları açısından çok önemli çalışmalar yaptık. Neredeyse temizliği yaptık diyebiliriz. Ama nihayete ermedi, şüpheli durumlar var."

Örgütün, 'ByLock' ve 'Eagla' diye bilinen haberleşme sistemlerini kullandığını belirten Vali Dirim, "Bu paralel örgüt bunu çok yoğun bir şekilde kullanmış, kendileri bu programları geliştirmişler. ByLock kullanıcılığı, örgüt üyeliğinin en ciddi kanıtı oluyor. Ancak bu sistemi çözmek için uzmanlar hala çalışıyor. 250 bin ByLock kullanıcısı olduğu ifade ediliyor. Bunun sadece 5'te 1'i ile ilgili tespit yapılmış. Bu uzun sürecektir. Bakıyorsunuz Cumhurbaşkanının yaveri bile örgütte bağlantısı çıkabiliyor. Kuvvet komutanlarının en yakınları bağlantılı çıkıyor. Bir de 'Eagle' diye bir program kullanmışlar. Aynı örgütün yoğun olarak kullandığı bir sistem. Şu ana kadar 300 kişinin tespit edildiği ifade ediliyor" dedi.

Ayhan ACAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber