Emeklinin TÜFE talebine olumsuz yanıt

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Şubat 2007 12:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), işçi emekli aylıklarının Aralık 1999-Haziran 2002 arasında, aynı dönemdeki TÜFE oranı kadar artırıldığını, fark ödenmesinin mükerrer ödemeye yol açacağını bildirdi.

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED) Karabük Şubesi yetkilileri Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'e bir yazı iletti.

Emeklilerin, "TÜFE uygulamasından kaynaklanan alacakları bulunduğu" iddia edilen yazıda, ayrıca işçi emekli aylıkları arasında denge sağlayacak olan intibak yasası konusunda bir an önce düzenleme yapılması istendi.

Talepleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı nezdinde incelettiren Şahin, SGK tarafından gönderilen yazıyı TİED Karabük Şubesine iletti.

Emeklilerin "TÜFE uygulamasından kaynaklanan alacağı bulunduğu yönündeki" talebe SGK'nın verdiği cevapta, SSK'nın, emekli aylıklarını Aralık 1999-Haziran 2002 arasında yüzde 174 oranında artırdığı kaydedildi.

Bu oranın, aynı dönemde gerçekleştirilen TÜFE oranıyla aynı olduğu kaydedilen yazıda, bu nedenle fark ödenmesi halinde mükerrer ödeme olacağı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber