Maliye İstanbul'u finansın başkenti yapacak

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 15 Şubat 2007 13:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanlığı, 2009'da IMF ve Dünya Bankası toplantılarına ev sahipliği yapacak İstanbul'un finans merkezi olması için kolları sıvadı. Bu kapsamda, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin de içinde yer alacağı "İstanbul Finans Merkezi Platformu? kurulmasına karar verildi.

Maliye Bakanlığı, İstanbul'un dünyanın önemli finans merkezlerinden biri olması için çalışma başlattı. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nın(İMKB) bölgesel çekim merkezi haline getirilmesi için yapısal değişikliklere gidilecek. Bu kapsamda İMKB'nin mali ve idari özerkliğe kavuşturulması gerektiği belirtildi.

İMKB ÖZELLEŞTİRİLMELİ

Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan raporda, İMKB'nin gözde hale gelebilmesi için özelleştirilmesi gerektiğine dikkat çekildi. Çalışma kapsamında dünyadaki finans merkezi niteliğindeki şehirler ve başkentler incelendi. Raporda, İstanbul'a özel bir çalışma yapılırken, tanıtım ve pazarlama faaliyetleri konusunda da araştırma yapılacağı kaydedildi.

ALTYAPI YATIRIMLARI YAPILACAK

İstanbul'un finans merkezi olabilmesi için öncelikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yatırım imkanları genişletilecek. Bu kapsamda sivil toplum örgütleri ile birlikte oluşturulacak platform, şehrin altyapısının düzenlenmesi konusunda alternatifler sunacak. Trafik sorunun çözümü için paket hazırlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber