FETÖ sanığı: Hayat kadınları üzerinden....

"Uğuz, İstanbul'da tankın içinden çıkan hainin (Mithat Aynacı) samimi arkadaşıydı. Mudur, amir abisiydi. Vatan haini abicikleriyle hayat kadınlarının uzerine kayıtlı çakma hatlarla irtibat kuruyordu"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2017 14:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ sanığı: Hayat kadınları üzerinden....

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökhan Yolasığmaz tarafından hazırlanan ve mahkemeye gönderilen 324 sayfalık iddianamede, şüphelilere ilişkin önemli bir tespit yer aldı.

İddianamede yer alan şupheli İsmail Uğuz'un, 15 Temmuz 2016'da 4. sınıf emniyet müdürü rutbesinde Edirne İl Emniyet Mudurluğu emrinde görev yaptığı belirtilerek, 15 Temmuz darbe girişimi esnasında çıkan olaylar ile ilgili yurutulen soruşturmalar kapsamında, şüpheli İsmail Uğuz'un kullandığı tespit edilen GSM hattının Edirne Sulh Ceza Hakimliğinin 19 Temmuz 2016 tarihli kararına istinaden alınan HTS kayıtlarının incelenmesi sonucunda; olay gecesi darbeci askerlerin işgal etmek için geldiği Vatan Caddesi İstanbul İl Emniyet Mudurluğu çevresinde baz sinyalleri verdiğinin tespit edildiği vurgulandı.

Şüpheli Uğuz'un iletişim kayıtlarına ve internet iletişim sorgu sonuçlarına yer verilen iddianamede, telefonun, 15 Temmuz 2016'da saat 16.20 sıralarında Edirne'den, saat 17.18 sıralarında Kırklareli'nden, saat 18.00 sıralarında İstanbul'un Silivri ilçesinden sinyal verdiği, saat 18.00 ile 01.00 arasında hiç telefon göruşmesi yapmadığı, 16 Temmuz 2016'da saat 01.00 ile saat 01.10'da Fatih'te Akdeniz Caddesi No: 122 sayılı yerde (İl Emniyet Mudurluğune kısa mesafe) sinyal verdiği, saat 04.09'da Fatih'te Arpa Emini Mahallesi Gureba Hastanesi Caddesi Trafo Yanı Arsa sayılı yerden sinyal verdiği belirtildi.

GÖREVLİ OLDUĞU YERE ÇAĞRILMASINA RAĞMEN GİTMEMİŞ

İddianamede, şüpheli Uğuz'un, darbe girişimi eylemi esnasında gerek Emniyet Genel Mudurluğunun göreve davet mesajı gerekse de Edirne İl Emniyet Mudurluğunün göreve davetine rağmen görev yerine gitmediği, 17 Temmuz 2016'da duzenlenen tutanakta hala görev yerine gelmediği ve ustlerine herhangi bir bilgi vermediği, 18 Temmuz 2016'da duzenlenen telefon ile göruşme tutanağında şuphelinin kullandığı GSM hattını kapattığı ve kendisine ulaşılamadığı, 19 Temmuz 2016'da duzenlenen tutanakta halen görev yerine gelmediği ve ustlerine herhangi bir bilgi vermediğinin tespit edildiği kaydedildi.

Şüpheli İsmail Uğuz hakkında 21 Temmuz 2016'da Edirne Cumhuriyet Başsavcılığınca yakalama emri duzenlendiği anlatılan iddianamede, 14 Ekim 2016'da Bahçelievler İlçe Emniyet Mudurluğunce yapılan uygulamalar esnasında şupheli İsmail Uğuz'un yakalandığı, üzerinde sahte kimlik bulunduğu aktarıldı.

ÇELİŞKİLİ İFADE

Şüpheli Uğuz'un alınan ifadesinde darbe girişimi gecesi rahatsızlandığı için Çapa Tıp Fakültesi Hastanesine saat 02.00 gittiğini ve saat 04.10'da taburcu olarak çıkış yaptığını anlattığı belirtilen iddianamede, şüpheli Uğuz ile ilgili İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakultesi Hastanesinin 23 Şubat tarihli yazısında sunulan belgelerden Uğuz'un, 16 Temmuz 2016'da saat 03.51'de iç hastalıkları bölumune giriş yaptığı, tıbbı mudahalesi bittikten sonra saat 04.11'de çıkış yaptığının tespit edildiği kaydedildi.

İddianamede, şuphelinin ifadesinde beyan ettiği hastaneye giriş saati ile hastane raporunun uyuşmadığı, şahsın darbe girişimin başarısız olduğunu anlaması uzerine hastaneye giderek rapor aldığı değerlendirildiği vurgulandı.

Ayrıca şuphelinin ifadesinde beyan ettiği eşinin Bank Asya'daki hesap durumu ile yapılan araştırmalarda tespit edilen bilgilerin uyuşmadığı, şüphelinin örgutun talimatları doğrultusunda 24 Aralık 2014 tarihi itibarıyla eşinin var olan Bank Asya hesabındaki miktarda ciddi bir artış yaptığı anlatılan iddianamede, şüphelinin "ByLock" programını kullanmadığı söylediğini ancak "ByLock" kullanıcısı olduğuna dair tespitin var olduğu ve söz konusu programı 11 Ağustos 2014 indirdiği bildirildi.

İddianamede, gizli tanık "afyon"un şüpheli Uğuz hakkında, ''İsmail Uğuz, Ankara Koleji mezunudur, 1996 mezunu cemaat mensuplarının genel sorumlusudur, sivil resmilerden sorumlu cemaat mensupları ile irtibatları sağlayan kişidir, gerek İstanbul'da gerek Ankara'da sorumlu duzeyde kişiler ile toplantılara katılır, İstanbul, Ankara ve genel sorumluları bilir, onlarla göruşur, aldığı talimatları alt sorumlulara iletir." şeklindeki beyanlarına yer verildi.

"HAYAT KADINLARI ÜZERİNE KAYITLI ÇAKMA HATLARLA İRTİBAT KURUYORLARDI"

İddianamede, 21 Temmuz 2016'da Edirne 155 ihbar hattına yapılan ihbar içeriğindeki "İsmail Uğuz, İstanbul'da çalıştığı dönemlerde personel şubede atama amiriydi. FETÖ örgutune bağlı abilerinden listeleri alır, ona göre atamalar duzenlerdi. İstanbul'da tankın içinden çıkan hainin samimi arkadaşıydı. Mudur, amir abisiydi. Vatan haini abicikleriyle hayat kadınlarının uzerine kayıtlı çakma hatlarla irtibat kuruyordu." şeklindeki ifadeler anlatıldı.

Şüphelinin HTS kayıtları, hakkındaki ifadeler, hesap hareketleri, "ByLock" kullanıcısı olması ve tum soruşturma evrakı dikkate alındığında şupheli Mithat Aynacı ile birlikte darbe girişiminin emniyet ayağı içerisinde yer aldığı vurgulanan iddianamede, "Uğuz'un, suç tarihinde bu amaçla Vatan Caddesi civarında hazır bulunduğu ancak diğer şuphelilerin gözaltına alınması uzerine yakalanmamak için hastaneye giderek kayıt yaptırdığı tespit edilmiş olup, şuphelinin savunmasına itibar edilmeyerek FETÖ silahlı terör örgutu üyesi olduğu ve atılı suçları işlediği değerlendirilmiştir." denildi.

Muhammed Enes Can

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber