'Başka bankadan kredi çekip, Bank Asya'ya yatırdım'

Tataroğlu, başka bankadan çektiği krediyi Bank Asya'ya yatırdığını söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2017 22:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Başka bankadan kredi çekip, Bank Asya'ya yatırdım'

Trabzon'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, örgüte ait kapatılan okul çalışanlarının yargılandığı 58 sanıklı davanın duruşmasına, bu kişilerin dinlenmesiyle devam edildi.

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar, yakınları ve avukatları katıldı. Elmadağ Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan Cevdet Balıkçı ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden mahkemeye katıldı.

Kapatılan Alparslan Koleji'nde İngilizce öğretmeni olarak görev yapan tutuklu sanık İrfan Arslan, savumasında, "ByLock" programını kullanmadığını ileri sürerek, üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi.

Sınıf öğretmeni tutuklu sanık Kamile Sarı da soruşturmada tanık olan bir velinin kendisi hakkında kurban parası istediği ve dergi aboneliği taleplerinin gerçeği yansıtmadığını savundu.

Borçları nedeniyle başka bir bankadan çektiği krediyi Bank Asya'ya yatırdığını aktaran Sarı, Bank Asya'ya destek amaçlı yatırmadığını söyledi.

Elmadağ Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan Cevdet Balıkçı ise SEGBİS üzerinden yaptığı savunmasında, hakkında terör örgütü yöneticisi olduğu yönündeki suçlamaları reddetti.

Tanıkların, kendisi hakkında ileri sürdükleri örgüt üyelerinin tayin ve atamalarını yaptığı yönündeki beyanları kabul etmeyen Balıkçı, "ByLock" programını asla kabul etmediğini ve sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımların kendisine ait olmadığını söyledi.

ÖĞRETMENLERDEN "AVANS" SAVUNMASI

Tutuklu sanık Emre Tataroğlu da kanun hükmünde kararnameyle (KHK) kapatılan okuldaki Fetullah Gülen'e ait bilgi ve belgeleri taşıdığı iddialarını kabul etmedi.

Tataroğlu, başka bankadan çektiği krediyi Bank Asya'ya yatırdığını söyledi.

Kapatılan Alparslan Koleji'nde önce memur sonra ise öğretmen olarak görev yaptığını aktaran tutuklu sanık Erkan Kalem ise kendisi hakkındaki formasyonsuz derslere girdiği ve yurt müdürlüğü yaptığı iddialarını kabul etmedi.

Okulun hesabına yatırdığı paraların sorulması üzerine Kalem, daha önce aldığı avansları ödediğini ileri sürerek, tanıkların kendisi hakkında gazete aboneliği ve kurban bağışı yönündeki taleplerin gerçeği yansıtmadığını aktardı.

Tutuklu sanık Fatih Bulut ise Bank Asya'ya ait boş dekontlara imza attırdığı iddialarını ve "ByLock" programını kullandığı yönündeki iddiaları yalanladı.

Mahkeme başkanının yatırılan paraları sorması üzerine Bulut, daha önce çektiği avansı okulun hesabına yatırdığını söyledi.

"O DÖNEMDE HERKESE Mİ AVANS VERİLİYORDU?"

Bunun üzerine mahkeme başkanı, "O dönemde herkese mi avans veriliyordu?" diye sordu.

Bulut, üzerine atılı kırmızı "ByLock" kullanıcısı olduğu ve kurban bağışı topladığı suçlamalarını kabul etmedi.

Tutuklu sanık Fatih Güzel ise seçimlerde okullarda görevlendirilecek örgüt üyelerini seçtiği iddialarının kabul etmediğini belirterek, yatırılan paraların sorulması üzerine, kendisine ödenen fazla ödemeyi okulun hesabına geri ödediğini ileri sürdü.

Sanıkların dinlenmesine yarın görülecek duruşmayla devam edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber