Kocaeli'de ihraç edilen belediye çalışanı serbest bırakıldı

"Silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla tutuklu yargılanan, KHK ile ihraç edilen eski Körfez Belediyesi Yapı Kontrol Şefi Bayram Karatay'ın tahliyesine karar verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2017 22:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kocaeli'de ihraç edilen belediye çalışanı serbest bırakıldı

Kocaeli'de, KHK ile ihraç edilen eski Körfez Belediyesi Yapı Kontrol Şefi Bayram Karatay'ın, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye olduğu suçlamasıyla yargılanmasına başlandı.

Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Karatay ve avukatı Ersayın Işık katıldı.

Duruşmada, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamaları yöneltilen sanık hakkındaki iddianame okundu.

Karatay, savunmasında, FETÖ terör örgütü üyesi olmadığını öne sürerek, hakkındaki suçlamaları reddetti.

Körfez Belediyesi'nde inşaat mühendisi olarak 2009 yılı sonunda çalışmaya başladığını, o tarihlerde örgütün birisi dershane diğeri yurt olmak üzere 2 binasının inşaatının kontrollerini yaptığını belirten Karatay, "Görevimiz gereği çok kişiyle muhatap oluyoruz. Bina yaptıran insanlar genellikle ruhsat dışında, binalarıyla ilgili değişiklikler yapmak istiyorlar. Bunları zaman zaman belediye başkan yardımcılarına da aktardığımız oluyordu. Selahattin Kabadayıoğlu ve Faruk Benli benim çalıştığım dönemde belediye başkan yardımcısıydı. Benim birimimle ilgili asıl sorumlu Selahattin Kabadayıoğlu'ydu. Cemaat mensuplarının yaptırdığı dershane ve yurt ile ilgili taleplerini de Kabadayıoğlu'na iletirdim. Ancak ben kesinlikle örgüt üyesi değilim." şeklinde konuştu.

Bank Asya'da hesabının olmadığını, ByLock kullanmadığını savunan Karatay, tahliyesini istedi.

Sanık avukatı Ersayın Işık da müvekkili aleyhinde tanıklık edenlerin ifadelerinde çelişkiler bulunduğunu, hakkında somut delil olmadığını ileri sürdü.

İddianamede müvekkiliyle ilgili ByLock iddiası bulunmadığını anlatan Işık, "Bank Asya iddiası yok. Hiçbir somut delil yok. Tüm deliller toplanmıştır. Müvekkilimin 3 çocuğu vardır. Ailecek mağdurlar. Kaçma ve delilleri karartma şüphesi bulunmamaktadır. Müvekkilimin beraatini veya adli kontrol şartı ile tahliyesini istiyoruz." diye konuştu.

Cumhuriyet Savcısı mütalaasında, yapılan yargılama ve tüm dosya kapsamına göre sanığın üzerine atılı suçun vasıf değiştirme ihtimalinin bulunması, tutuklulukta geçen süre ve sağlık durumu dikkate alınarak, adli kontrol şartı ile tahliyesine karar verilmesini istedi.

KOM Şube Müdürlüğünden gelen raporda sanığın ByLock kullanıcısı olmadığı ve Bank Asya'dan gelen yazıda da sanığın söz konusu tarihlerde herhangi bir bankacılık işlemi yapmadığına dair raporlar okundu.

Mahkeme heyeti, sanık Bayram Karatay'ı, adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı şartıyla tahliyesine ve duruşmada adı geçen kişilerin tanık olarak dinlenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber