Başkan: Derneğin başına çaycının geçmesi sana garip gelmedi mi?

Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısı olduğu tespit edilerek KHK ile kapatılan Düzceli Sanayici ve İşadamları Derneği (DÜSİAD) yönetici ve üyelerinin aralarında bulunduğu 14'ü tutuklu 21 sanığın yargılandığı davanın görülmesine başlandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2017 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başkan: Derneğin başına çaycının geçmesi sana garip gelmedi mi?

Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesince yeni inşa edilen duruşma salonunda yapılan duruşmaya, sanıklar ve avukatlarıyla sanık yakınları katıldı.

Kimlik tespitinin ardından söz verilen bazı sanıklar savunmalarında, FETÖ silahlı terör örgütü ile bir bağlarının olmadığını iddia ederek, suçlamaları reddetti.

Bank Asya'ya para yatırdığı tespit edilerek tutuklanan sanıklardan DÜSİAD yöneticilerinden Alaattin Goncalıoğlu verdiği ifadesinde, kendisinin 4 yıl boyunca motosiklet ile Zaman Gazetesi dağıtıcılığını yaptığını belirterek, "Son bir yıldır da pide fırını işletiyordum. DÜSİAD'a üye oldum. Oranın çaycısı yönetimin başına geçince beni de yönetime aldı." dedi.

Bu ifadeler üzerine Mahkeme Başkanı Ferhan Acar sanığa "İş adamlarının bulunduğu bir derneğin başına çaycının geçmesi sana garip gelmedi mi?" sorusunu yöneltti.

Mahkeme heyeti, diğer sanıkların savunmalarını yapmaları için duruşmayı yarına erteledi.

Ömer Ürer

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber