Erzurum'da eski polis müdürü, hakim karşısında

Erzurum'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) emniyet yapılanması içinde yer aldığı, örgütün gizli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı olduğu ve örgütün finans kaynağı Bank Asya'da hesabının bulunduğu iddia edilen eski Erzurum Bölge Trafik Şube Müdürü Uğur Çubukçu'nun 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2017 14:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erzurum'da eski polis müdürü, hakim karşısında

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu yargılanan sanık Çubukçu ile avukatı hazır bulundu.

Çubukçu savunmasında, darbe girişiminin olduğu gece tankların Erzurum'a gelmesini engellemek elinden geleni yaptığını belirtti.

Teşebbüsün olduğu gece askerlerin kışladan çıkmak için hazırlandığını gördüğünü öne süren Çubukçu, "O gece tankların kente gelmesini engellemeye çalıştım. Ben yolu kapatmasaydım askerler kışladan dışarı çıkacaktı. Ben yolu kapattım ve askerlerle karşı karşıya geldim. O gece darbecilere karşı çatışma emri verdiğim başka ifadelerde yer aldı. ByLock programını yüklemedim. Ayrıca örgüt üyesi değilim ve herhangi bir faaliyete de katılmadım." diye konuştu.

Cumhuriyet Savcısı Fatih Yılmaz, mahkemeye sunduğu esas hakkındaki mütalaada, isnat edilen suçlar dolayısıyla sanığın cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık Çubukçu ve avukatının esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, eski Erzurum Bölge Trafik Şube Müdürü olan tutuklu sanık Uğur Çubukçu'nun örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" programını kullandığı belirtiliyor.

Etkin pişmanlıktan yararlanan M.D'nin beyanına ve teşhisine göre Çubukçu'nun 2015-2016 yıllarında FETÖ/PDY'nin emniyet yapılanması içerisinde olduğu anlatılan iddianamede, sanığın örgütsel toplantılara katıldığı aktarılıyor.

İddianamede, Bank Asya'da hesabının bulunduğu ve FETÖ/PDY terör örgütünün mahrem yapılanmasına dahil olduğu öne sürülen sanığın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsi isteniyor.

Fahrettin Gök

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber