İzmir'de akademisyenlerin de olduğu 14 kişi tutuklandı

İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, Dokuz Eylül Üniversitesine (DEÜ) yönelik operasyonda gözaltına alınan ve aralarında akademisyenlerin de bulunduğu 17 şüpheliden 14'ü tutuklandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2017 19:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İzmir'de akademisyenlerin de olduğu 14 kişi tutuklandı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'nin eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltındaki 22 kişiden 5'i İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden salıverildi, 17 zanlı ise emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.

Cumhuriyet savcısına ifade verdikten sonra nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan şüphelilerden 14'ü "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklandı, 3 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

- Operasyonlar

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, DEÜ'deki FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 30 Mayıs'ta düzenlediği eş zamanlı operasyonda, hakkında yakalama kararı çıkarılan 38 kişiden 28'ini gözaltına almıştı. Adliyeye sevk edilen 17 kişiden 8'i tutuklanmış, 9'u ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Aynı soruşturma kapsamında 6 Haziran'daki operasyonda da 11 kişi gözaltına alınmıştı.

Ömer Süt

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber