ByLock kullandığı tespit edilen sanık duruşmada tutuklandı

Telefonunda "ByLock" tespit edilen tutuksuz sanık B.Y. duruşma salonunda tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2017 23:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ByLock kullandığı tespit edilen sanık duruşmada tutuklandı

Ordu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 71 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın üçüncü celsesinde sanıklar ile yakınları ve avukatları hazır bulundu. Tutuklu 4 sanık ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşma salonuna bağlandı.

Tutuklu sanık K.U, mahkeme başkanının sorusu üzerine hesabında yüksek miktarda hareketlilik bulunduğunu ancak bunun çocuğunun eğitimi ile ilgili olduğunu savundu.

Diğer tutuklu sanıklar tahliyelerini, tutuksuz sanıklar ise beraatlarını istedi.

- Tanık ifadeleri

Tanık olarak dinlenen esnaf E.K, söz konusu yapıya ait kolejde sohbet düzenlendiğini ve sanıklardan bazı isimlerin de orada bulunduğunu söyledi.

C.Y. ise kısa süreli katıldığı sohbetlerin bir eczanenin üzerinde ve yapıya ait kolejde gerçekleştirildiğini aktardı.

"Münip" isimli bir kişinin sohbeti yaptığını anlatan C.Y, "Esnaf arasında 'şu şahıs ne para vermiş' tarzında ve yüksek miktarların verilmesi konuşulurdu." dedi.

Esnaf A.Y. de kendisine gazete aboneliği için gelindiğini dile getirdi. Burs vermesinin de istendiğini ifade eden A.Y, çevresinde bunun için uygun kişiler bulunduğunu ve bu nedenle söz konusu isteği reddettiğini söyledi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık K.U'nun tahliyesine, telefonunda "ByLock" tespit edilmesi nedeniyle tutuksuz sanık B.Y'nin tutuklanmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Meslekten ihraç edilen eski öğretmen B.Y, duruşma salonunda görevli polisler tarafından tutukluluk işlemleri için gözaltına alındı.

Savunmalarını vermek üzere duruşma salonuna gelmeyen 7 sanık ise firari durumda bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber