'Türkiye'de 11 milyon yeşil kartlı var, bu rakam Yunanistan nüfusuna eşit'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2007 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Rüstem Zeydan, Türkiye'de 11 milyon yeşil kartlının bulunduğunu belirterek, bu rakamın Yunanistan'ın nüfusuna eşit olduğunu söyledi.

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Van Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Zeydan, yeşil kart konusuna değindi.

Devletin vatandaşına bakmakla mükellef olduğunu belirten Zeydan, bunun sosyal devletin bir gerekliliği olduğunu ifade etti.

Türkiye'de 11 milyon yeşil kartlının bulunduğuna, bu rakamın Yunanistan'ın nüfusuna eşit olduğuna dikkati çeken Zeydan, şunları söyledi:

''Van'da da 500 bine yakın yeşil kartlı var. Ulusal bütçeye yükü var. Ama unutmayın, yeşil kart vatandaşın sağlık kuruluşlarına gidebilme kolaylığını getirmiştir.

-SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM PORJESİ-

Sağlıkta Dönüşüm Projesi'nin bir ihtiyaçtan doğduğunu kaydeden Zeydan, şöyle devam etti:

''Her dönemin şahidiyim, bunu samimiyetimle ifade edeyim Sağlıkta Dönüşüm Projesi dediğimiz şey bir ihtiyaçtan doğmuştur. Kalkınmada öncelikli 23 ili hedefledik. Bu dönemde 81 ile bakanımızdan önce biz bürokratlar gidiyoruz. İllere, ilçelere ve köylere kadar gittik. Oraları değerlendirdik. İlin coğrafi yapısına göre değerlendirdik ve projeyi uygulamaya soktuk. Bu kadar yıldır pratiğin içindeyim benim hiç aklıma gelmedi. Çok iyi oldu.''

-KORUYUCU HEKİMLİK HİZMETLERİ-

Zeydan, insanın hekime başvurmadan önce sağlık çalışanlarının yükünü hafifletmek için vatandaşların sağlık bilincinin oluşturması gerektiğini ve koruyucu hekimlik hizmetlerine önem verilmesinin şart olduğunu belirtti.

Vatandaşların hasta olduğunda iyi bir hekimle karşılaşma, ilaca kısa sürede ulaşabilme ve iyi bir sağlık departmanında muayene olmayı istediğini bildiren Zeydan, ''Bu bir gerçek, şimdi mevcut talebe cevap vereceğiz ama bizim sağlık otoritesi olarak talebi arttırmamız gerekiyor. Benim hep söylediğim baba ocağı, anne kucağı ve sağlık ocağıdır. Baba ocağı güvenin, anne ocağı şefkatin ve sağlık ocağı ise merhametin sembolüdür. Bizler vatandaşları öncelikle sağlık ocaklarına yönlendirmezsek hiçbir kaynağı bu sağlık giderlerine yetiştiremeyiz'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber