İnkarcı avukat ByLock'çu çıktı

FETÖ'nün avukat yapılanmasına ilişkin soruşturmada tutuklanan ve örgütle bağı olmadığını savunan eski avukat Haydar Mete'nin ByLock kullanıcısı olduğu, FETÖ toplantılarına katıldığı ve ABD'de FETÖ okuluna da yüklü miktarda bağış yaptığı ortaya çıktı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 18 Eylül 2017 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İnkarcı avukat ByLock'çu çıktı

FATİH ULAŞ

FETÖ OKULLARINA BAĞIŞ

Yaklaşık bir önce İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklanan avukat Haydar Mete hakkında soruşturma tamamlandı. 1994-1998 arasında cumhuriyet savcısı olarak görev yaptıktan sonra avukatlık yapmaya başlayan Mete'nin örgütle ilişkileri savcılığın hazırladığı iddianamede göz önüne serildi.

İddianameye göre, FETÖ'nün avukatlık yapılanmasına ilişkin bilgiler veren tutuklu avukatlar Mete'yi FETÖ sohbetlerinde gördüklerini aktardı.

İddianamede şüphelinin 2014- 2015'te ByLock kullandığı ve değişik günlerde toplam 11 bin 609 kez erişim yaptığı tespitine yer verildi.

Bank Asya'da hesabı bulundu. Bu bankanın batmaması için Fetullah Gülen'in verdiği talimatın ardından hesabında para hareketi görüldü.

Digiturk üyeliğini, STV grubu gibi FETÖ kanallarının bu platformdan çıkarılmasından sonra iptal ettirdi.

Haklarında işlem yapılan kişi, kurum ve kuruluşlarla arasında para transferi saptandı.

FETÖ'ye ait ABD'deki Brooklyn Amity School adlı okula 2013'te, 4 işlemle toplam 882 bin lira bağış gönderdi. Bu para transferini MASAK ortaya çıkardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber