Danone Türkiye, internetteki iftira kampanyasını savcılığa taşıdı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2007 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danone Türkiye Genel Müdürü Serpil Timuray, Danone Türkiye olarak, internette bir firmaya karşı yürütülen, belki de en büyük yalan ve iftira kampanyasıyla karşı karşıya geldiklerini kaydetti.

Danone Türkiye tarafından, internette kendilerine yönelik olumsuz iddialar içeren mesajlara karşı mücadelede gelinen noktaya ilişkin olarak düzenlenen toplantıda konuşan Timuray, ''Danone Türkiye olarak, internette bir firmaya karşı yürütülen tarihimizin belki de en büyük yalan ve iftira kampanyası ile karşı karşıya geldik. Türkiye'nin dört bir yanında ürünlerimizi tüketen milyonlarca anneyi üzüntüye ve endişeye sevk eden bu asılsız, dayanaksız yalan ve karalamaya karşı, bugüne kadar ciddi bir hukuk mücadelesi verdik'' diye konuştu.

Timuray, bugün, bu karalamaların yalan olduğunu aydınlatarak, zarar gören birçok taraf adına önemli bir adım attıklarını kaydederek, bu konudan etkilenen herkesin, özellikle endişeye kapılan annelerin rahatlaması ile kendilerinin de rahat bir nefes alacağını dile getirdi.

Toplantıda, iddiaların hedefi olan Danino'nun, tüm Danone ürünleri gibi Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından düzenli olarak kontrol edildiği, ürünlerin sağlıklı ve güvenilir olduğunun böylece onaylandığı kaydedildi.

2005 yılının Mayıs ayında bir internet forum sitesinde yayınlanan bir yazı ile başlatılan bu kampanyayı düzenleyen kişilerin Bilgisayar Takip (IP) numaralarına ulaşıldığı ve numaraların, Cumhuriyet Savcılığına intikal ettirilerek suç duyurusunda bulunulduğu açıklanan toplantıda, iletiye Prof. Dr. Turan Karadeniz'in imzasının da kendi bilgisi ve onayı dışında eklenerek, zincir ileti haline getirilip internette dolaştırıldığı bildirildi.

-ÇİĞ SÜT ALIMINDA 15 MİLYON LİTREYE YAKIN DARALMA

Durumdan haberdar olan Danone Türkiye'nin hızla harekete geçtiği bilgisi verilen toplantıda, bu süreçte yapılan hukuki girişimler hakkında bilgi verildi.

Danone Türkiye'nin yapmış olduğu araştırmada, mesajın yaklaşık olarak 6,3 milyon kişiye ulaştığı, 25-45 yaş arası kadınlar arasında yapılan bir araştırmada, mesajın bilinirlik oranının yüzde 30'lara vardığı ve mesaja inananların yüzdesinin yaklaşık 1/4 oranında olduğu belirtildi.

Toplantıda, özellikle sütlü çocuk ürünleri kategorisinde faaliyet gösteren Danino ürününe yönelik olumsuz kampanya sonrasında, kategori satışlarında yüzde 26'lara varan gerileme kaydedildiği ve bu gerilemenin, çiğ süt alımlarında tüm kategori genelinde yaklaşık 15 milyon litre daralmaya neden olduğu vurgulandı.

Toplantı sırasında, konuya toplum psikolojisi, internet ve gıda güvenliği gibi farklı açılardan ışık tutmayı hedefleyen bir panel düzenlendi.

Yurtsan Atakan başkanlığında gerçekleşen panele, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Ahmet Kavak, Ordu Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Turan Karadeniz, Prof. Dr. Sevinç Yücecan ve Neşe Erberk katıldılar.

KAMPANYA

Söz konusu mailde, daha çok 2-12 yaş çocuklara yönelik ürünleriyle dikkat çeken Fransız şirketi Danone'nin, ürünlerinde çocuklarin zihinsel ve bedensel gelişimini etkileyecek madde kullanıldığı ve bu ürünlerin piyasa fiyatının altında satıldığı iddia edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber