Yozgat POMEM'de bin 20 polis adayı diploma aldı

Yozgat Polis Meslek Eğitim Merkezinde (POMEM) bin 20 polis adayı için mezuniyet töreni düzenlendi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2017 19:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yozgat POMEM'de bin 20 polis adayı diploma aldı

Yozgat Polis Meslek Eğitim Merkezinde (POMEM) bin 20 polis adayı için mezuniyet töreni düzenlendi.

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, törende yaptığı konuşmada, üniversitelerden 4 yıllık fakültelerden alınan polis adaylarının vatanın, milletin hizmetine uğurlandığını söyledi.

Öğrencilere seslenen Yurtnaç, şöyle konuştu:

"Özellikle farklı üniversitelerden farklı eğitimlerden gelmiş olmanız bu meslekte zenginliği de getirecektir. Toplumun her kesiminden insanlar var burada. Biz Alevi'si, Sünni'si, Türkmen'i, Kürt'ü, Çerkez'i ve Laz'ı Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşlarıyız ve devletiyiz. Dolayısıyla devlet refleksi insanları ve toplumu kucaklamaktan geçer. Devlet refleksi, gözlerinizi bağlayıp kör olmanızı gerektirir. Neden? Karşınızdaki insanın insan olmasından kaynaklanan haklarına saygı duyarak, hukukun üstünlüğü içerisinde davranarak, adaleti sağlamak olduğu düşüncesiyle hizmet edeceksiniz. Biz, sizleri bu vatana bu duygu ve düşüncülerle yetiştiriyor ve milletimizi sizlere emanet ediyoruz."

POMEM Müdürü Şaban Kütükoğlu da Yozgat POMEM'in 1997 yılında kurulduğunu, emniyet teşkilatına sayıları on binleri bulan ülkesinin bölünmez bütünlüğüne inanan, gözünü kırpmadan ülkesi ve bayrağı için şehit olabilecek memurlar yetiştirdiğini, Türkiye Cumhuriyet var olduğu sürece de yetiştirmeye devam edeceğini belirtti.

Mezun olan polis öğrencilere nasihatte bulunan Kütükoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Vicdanlarını sızlatan işler yapmayın, adalet terazisini doğru tartın, yanlış işlere imza atmayın. Doğru bildiğiniz yolda yalnız da olsanız yürüyün. Allah, doğruların yardımcısıdır. Büyüklerinizin, atalarınızın sözlerini kulak arkası etmeyin. Her duyduğunuza körü körüne inanmayın, araştırın, okuyun, dinleyin, kendinizi geliştirin. Sevilin ve aranan polisler olun. Her zaman inandığımız gibi Türklük bedenimiz, İslamiyet ruhumuzdur, bunu asla unutmayın. Yeni görevlerinizde başarılar diliyorum, yolunuz, bahtınız açık olsun."

Konuşmaların ardından dereceye giren 10 öğrenciye ödülleri verildi.

Yemin töreninin ardından öğrenciler, keplerini havaya atıp birbirlerine sarılarak mezuniyet sevinci yaşadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber