İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Gurbetçinin 'ötanazi' şikayeti

Türkiye'nin Lahey Büyükelçiliği, eşinin ötanaziyle öldürüldüğünü iddia eden gurbetçiyle temas kurarak yapılması gerekenleri bildirdi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 20 Şubat 2018 09:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gurbetçinin 'ötanazi' şikayeti

Türkiye, Hollanda'da rahatsızlanan ve hastane yönetiminin, "ötanazi" önerisini reddeden gurbetçinin bir süre sonra yaşamını şaibeli şekilde yitirdiği iddiaları üzerine harekete geçti.

Edinilen bilgilere göre İmam Sağlam adlı vatandaş CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi'ye ulaşarak hasta eşinin Hollanda'da cinayete kurban gittiğini öne sürdü. İlgezdi durumu TBMM Dilekçe Komisyonu'na intikal ettirerek gerekli araştırmanın yapılmasını istedi. İlgezdi, komisyona, "İmam Sağlam'ın, Hollanda'da eşinin cinayete kurban gittiğini düşündüğünü, eşinin ölümü konusunda ve başka konularda birçok haksızlığa maruz kaldığını, bu haksızlıkları yapanların cezalandırılmasını talep ettiğini" aktardı. Komisyon, başvuruyu derhal işleme koyarak durumu ilgili bakanlıklara iletti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'dan TBMM'ye gelen yazıda, şöyle denildi:

"Geçmişte Hollanda da çalışan ve şimdi Kahramanmaraş'ta ikamet eden Sağlam'ın, eşinin ağır hasta olarak hastanede tedavi gördüğünü ve hastane tarafından ötanazisinin talep edildiğini, bunu kabul etmediğini ama buna rağmen hastanenin eşini bir şekilde öldürdüğünü düşündüğünü, bu haksızlıkları yapanların cezalandırılması ve engelli bir birey olarak kendisine yardım edilmesini talep etmektedir. Bakanlığımız görev alanına giren konularda yapabileceklerimizi değerlendirmek amacı ile Kahramanmaraş İl Müdürlüğümüzce uzman personelimiz görevlendirilmiştir, Sağlam ile yapılan görüşme sonucunda eşi ile ilgili olarak yaşadığı üzücü adli bir vaka olduğunu düşündüğü olay için Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı başta olmak üzere bazı bakanlıklar ile temasa geçtiği, konuyu bu mercilere ilettiği anlaşılmıştır."

İçişleri Bakanlığı ise bahsi geçen olayların Hollanda'da meydana geldiği anlaşıldığından konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığı'na müracaat edilmesi gerektiğini uygun olacağını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı ise Meclis'e gönderdiği bilgide İmam Sağlam adlı vatandaşın başvurusunun gereğinin yapılması için Lahey Büyükelçiliği'ne iletildiğini ve İmam Sağlam ile iletişime geçilerek, izlemesi gereken yol hususunda bilgi verildiğini kaydetti.

Önder Yılmaz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber