Tık uğruna yapılan KPSS'siz memur alan kurum haberleri...

Küçüklü büyüklü internet sitelerinde daha fazla tık almak amacıyla yapılan "KPSS'siz Memur alınacak kurumlar" başlıklı haberlerin tümü iş edinmeye çalışan adayların duygularını istismar etmektedir..

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 05 Mart 2018 11:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tık uğruna yapılan KPSS'siz memur alan kurum haberleri...

KPSS'siz memur alımı olur mu?

Evet olur ve bunlar 657 sayılı Kanunun 59. maddesinde tek tek sayılmıştır. Örneğin Bakanlık müşavirliği, basın halka ilişkiler müşavirliği, TOKİ uzmanlığı gibi görevler.... Ama bu unvanların sayısı çok azdır.

Memurlar.net olarak 6-7 yıl önce bu türden bir habere sitemizde yer vermişti. Bu haberi sadece bir kez yapıp, kamuoyunu bilgilendirmek istemiştik.

Ancak şimdilerde, Google'da üst sıralara çıkmak, tık almak ve işsiz adayların duygularını sömürmek için, hemen her gün "KPSS'siz memur alımları", "İşte KPSS'siz memur alan kurumlar", "İşte sınavsız memur alan kurumlar" şeklinde haberler yapılmaktadır. Ayrıca bazı haberler, daha fazla tık almak uğruna foto galeri şeklinde yapılmaktadır.

Bu tür haberler, hemen her gün yapılmakta olup, sanki sürekli olarak KPSS'siz alım varmış şeklinde algı oluşturulmaktadır.

İnternet haber sitelerinin işsizleri boş yere beklentiye sokan bu türden saçma tık haberlerinden artık vazgeçmesi gerekmektedir.

İşte Google Arama sonuçlarındaki durum

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber