Mankenlerin cübbe giymesi avukatları kızdırdı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 30 Mayıs 2007 12:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BOLU Barosu Başkanı Gazenfer Günler, televizyondaki magazin programlarında mankenlerin cübbe giymelerini eleştirerek, programı yayınlayan kanal hakkında dava açacaklarını söyledi.

Bir televizyon kanalında yayınlanan ?Magazin Mahkemesi' adlı televizyon programında mankenlerin cübbe giymeleri avukatları kızdırdı. Bolu Barosu Başkanı Gazenfer Günler, cübbenin yargıç yetkisine haiz olmayan kişilerce kullanılmasının kendilerini rencide ettiğini belirterek, şunları söyledi:

?Yargının magazin programlarında karikatürize edilmesi ya da Anayasa'da yerini alan ?Yargı yetkisi bağımsız hakimlerindir' ilkesine aykırı olarak, yargı erkinin sembolü olan cübbenin bir takım bu konuda yargıç yetkisine haiz olmayan kişilerce kullanılmış olması ve adeta tiyatro sahnesinde yargının sergilenmesi bizi rencide etmektedir. Yargının manevi şahsiyetini ihlal etmektedir, manevi şahsiyetini hakir etmektedir. Biz bu nedenle bu yapılanları kabul edimez buluyoruz. Suç duyurusunda bulunacağız. Hangi kanal yayın yapıyorsa yayıncı kanal hakkında dava açacağız.?

Günler, cübbenin görev elbisesi olduğunu belirterek, ?Cübbe sadece avukat, hakim ve savcı tarafından giyilen görev giysisidir. Hangi koşulda, hangi ortamda giyilebileceği yasalarca düzenlenmiştir. Bunun dışında cübbeyi sokağa dökemezsiniz. Bu yargıyı rencide eder? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber