Paşa'nın ölümü TBMM ve Bakanlığı harekete geçirdi

Golden Retriever' cinsi 'Paşa' adlı köpeğin kısırlık ameliyatı sonrası ölümü, TBMM'yi ve bakanlığı harekete geçirdi. Paşa'nın sahibinin şikayetiyle çeşitli kademelerde soruşturma başlatıldı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 20 Ağustos 2018 08:30, Son Güncelleme : 20 Ağustos 2018 13:07
Paşa'nın ölümü TBMM ve Bakanlığı harekete geçirdi

Ankara'da Hidayet Torgay, TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvurup, 2 yaşındaki 'Paşa' adlı köpeklerinin kısırlık ameliyatından sonra ölümüyle ilgili şikayette bulundu. Komisyon başvuruyu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na iletti. Bakanlığın atadığı Başmüfettiş Dr. H.V.'nin hazırladığı rapora göre olay şöyle oldu: Hidayet Torgay'ın erkek köpeği 'Paşa'ya 'Kuğulu Veteriner Muayenehanesi'nde kısırlaştırma ameliyatı yapıldı. Operasyon sonrası eve götürülen 'Paşa' bir süre sonra rahatsızlandı ve tekrar götürüldüğü klinikte öldü. 'Paşa'nın otopsi raporunda, "Operasyona bağlı iç kanama sonucu ölüm gerçekleşmiştir" denildi.

'MÜFETTİŞ GECİKTİRDİ'

Torgay, ölen köpeğinden sorumlu veterinerlerin soruşturulması için Ankara Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanlığı'na başvurdu. Ancak 9 ay geçmesine rağmen sonuç alamadı. Bakanlık müfettişinin incelemesinde, Ankara Bölgesi Veteriner Hekimler Odası'nın müfettiş O.A.'yı konuyu soruşturması için görevlendirdiği, ancak müfettişin soruşturmayı geciktirdiği ortaya çıktı. Oda, müfettiş O.A.'yı haysiyet divanına sevk ederek 'uyarı' cezası verdi.

Bakanlık müfettişi, Torgay'a yasal süre içinde cevap verilmediği için Ankara Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Doç. Dr. O.O.Ş. hakkında Türk Hekimler Birliği Merkez Konseyi tarafından soruşturma açılmasını tavsiye etti. Konsey üç öğretim üyesinden heyet kurdu. Heyetin soruşturması devam ediyor. Bakanlık müfettişinin raporunda ayrıca otopsiyi yapan Dr. Y.U.'ya otopsi raporunu eksik düzenlediği için 'uyarı cezası' verilmesi uygun görüldü. Raporda, köpeğin ölüm nedeninin otopsi raporuna detaylı yazılmaması nedeniyle operasyonu yapan veteriner hakkında ceza teklif edilemediği vurgulandı. Raporda, veteriner B.B.'nin de otopsi raporundaki eksiklik nedeniyle cezalandırılamadığı, bundan sonra ameliyat ettiği hayvanların durumu hakkında sahiplerine bilgi vermesi için uyarılması uygun görüldü.

KARŞILIKLI DARP DAVASI

Torgay ayrıca tüketici hakem heyetine, 'ayıplı hizmet davası' açtı. Heyet 424 TL'nin Torgay'a geri ödenmesine karar verirken, Kuğulu Veterinerlik karara itiraz etti. Torgay, tüketici mahkemesinde de tazminat davası açtı. Ancak mahkeme, tazminatın tüketici hakem heyetine yapılan başvuruda talep edilmesi gerektiğini bildirerek davayı reddetti. Bu arada Torgay ile 'Kuğulu Veterinerlik' sahipleri karşılıklı 'darp' nedeniyle davalık oldu. Yargılama devam ediyor.

Önder Yılmaz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber