İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

78 Hazine işçisinin kütüğü Mardin'e uçtu!

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 12 Haziran 2007 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hazine Müsteşarlığı ile Dış Ticaret Müsteşarlığı binalarının temizlik işini yürüten Kaya Temizlik'in 78 işçisi, oy kullanacağı sandığı öğrenmeye çalışırken, kayıtları Mardin Kızıltepe'de çıktı. Seçmen kütükleri kendilerinden habersiz Mardin'e taşınan işçiler durumu Hazine'ye bildirirken, firma da 'kimin neden yaptığını bilemedikleri' işlemin ortaya çıkması için savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlıkları'nın Eskişehir yolundaki binasının temizlik işlerini, Kaya Temizlik firması yürütüyor. Firmaya bağlı 90 işçiden 78'i, nerede oy kullanacaklarını öğrenmek için internette sorgulama yaparken, seçmen kayıtlarının Mardin'in Kızıltepe ilçesine nakledildiğini öğrendi. İşçiler durumu Hazine yetkililerine bildirdi. Böylece konudan haberdar olan Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakçı, yetkililere konuyu incelemeleri talimatını verdi.

Şirketin haberi yok

Kaya Temizlik firması danışmanı Mehmet Kaya, çeşitli şirket ve kurumlarda 1700 personellerinin çalıştığını, bu olayın ise sadece Hazine Müsteşarlığı'nda yaşandığını söyledi. Kaya, Hazine'de görevli 90 personellerinden 78'inin seçmen kaydının Kızıltepe'ye gittiğini, işçilerin şikâyeti üzerine öğrendiklerini belirtti.

'Komplo olabilir'

Ne Mardin ne de diğer hiçbir ilde milletvekili adayları bulunmadığını, bunu kimin ne amaçla yaptığını da bilmediklerini kaydeden Kaya, çeşitli olasılıklar üzerinde durduklarını söyledi. Kaya, seçmen kütüğü naklinin firmadan alınan kimlik bilgileriyle yapıldığı doğrultusunda bilgi de olmadığını belirtirken, böyle bir nakil işleminin sadece kimlik bilgisiyle olamayacağını vurguladı. Kaya, "Bunu şirketten bir personel yapmış olabileceği gibi, personelin kimlik bilgilerini ele geçiren birileri, Hazine veya şirketi karalamak için komplo düzenlemiş olabilir. Bu ihtimaller üzerinde duruyoruz" dedi.

'Suç duyurusunda bulunduk'

Mehmet Kaya, olayı öğrendikten sonra hem seçmen kayıtlarının tekrar eski adreslere gönderilmesi için çalışanları adına topluca YSK'ya başvurduklarını, hem de savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi. Kaya, savcılığın hem şirket yöneticileri hem de personelin tek tek ifadesine başvurarak gerçeği ortaya çıkaracağına inandıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber