İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Hava Kuvvetleri de FETÖMETRE'ye geçti

15 Temmuz'un ardından TSK'daki FETÖ'cüleri tespit etmek için geliştirilen 'FETÖMETRE' Deniz ve Kara Kuvvetleri'nin ardından şimdi de Hava birliklerinde kullanılmaya başlandı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 16 Ocak 2019 09:17, Son Güncelleme : 16 Ocak 2019 09:20
Hava Kuvvetleri de FETÖMETRE'ye geçti

15 Temmuz darbe girişimine katılan FETÖ'cü hainler, 'FETÖMETRE' uygulamasıyla teker teker deşifre oluyor. Kripto diye tabir edilen 'mahrem imamlar' bu sistem sayesinde yakayı ele veriyor. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı (DKK) Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı'nın geliştirdiği 'FETÖMETRE' uygulaması, 66 ana kriter ve 239 alt kriterin sisteme girilmesiyle o kişi hakkında önemli bilgiler elde ediyor. FETÖMETRE, bugüne kadar Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda yüzde 95 oranında başarı sağladı. Sistemin Deniz Kuvvetleri'ndeki sonuçları üzerine Kara Kuvvetleri Komutanlığı da FETÖMETRE uygulamasına geçti. Sistemin son olarak Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde de kurulma çalışmaları devam ediyor.

3 BİN 600 KİŞİ YAKALANDI

Tümamiral Cihat Yaycı'nın, Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı'na atanmasının ardından oluşturulan Adli Takip, İnceleme ve İdari İşlem (ATİİİ) Şubesi öyle başarılı oldu ki Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda FETÖ'cülerin deşifre olmasında yüzde 95 oranında sonuç sağlandı. FETÖMETRE ile bugüne kadar çözülen asker sayısı ise 3 bin 600'ü buldu. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda alınan olumlu sonuçlar üzerine Kara Kuvvetleri de bu sisteme geçiş yaptı. Şimdi sıra Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na geldi. HKK'da uygulamanın kurulması çalışmaları devam ediyor.

EN ÇOK DENİZCİLERDE

Askeri deyimle komutanlıklar arasındaki 'zayiat' oranı ise şöyle gerçekleşti: Kara Kuvvetleri'nde yüzde 23, Deniz Kuvvetleri'nde yüzde 38, Hava Kuvvetleri'nde ise yüzde 28 olarak belirlendi.

FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetleri'nde 'astsubay' düzeyindeki dağılımı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda yüzde 7, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda yüzde 13, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda ise yüzde 9 oranında gerçekleşti.

117 asker için gözaltı kararı

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, TSK'daki FETÖ'cü 50 askerin daha kimliğini belirleyerek yakalama kararı verdi. Kırıkkale'de de 30 askeri personel hakkında gözaltı kararı çıkarılmasının ardından Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri çalışma başlattı. Kocaeli'de ise 17'si muvazzaf 22 askeri personel hakkında gözaltı kararı verildi. Muğla'da bir binbaşı, 2 üsteğmen, teğmen ve 10 astsubay rütbesindeki 14'ü muvazzaf, 15 asker hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Şüphelilerin yakalanması için Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından, 7 ilde eşzamanlı operasyon başlatıldı.

Bülent ŞANLIKAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber