İYEP öğrencileri nasıl belirlenecek?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 07 Ekim 2019 00:04, Son Güncelleme : 06 Ekim 2019 16:45
İYEP öğrencileri nasıl belirlenecek?

Temel Eğitim Genel Müdürlüğünce ilkokulların 3 üncü sınıflarına devam eden, çeşitli nedenlerle okuma, yazma, okuduğunu anlama becerileri ve doğal sayılar, doğal sayılarla dört işlem öğrenme alanlarındaki kazanımlara yeterli düzeyde ulaşamayan öğrenciler için İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) hazırlanmış ve uygulanmaya başlanmıştır.

İlkokullarda Yetiştirme Programı Yönergesi değişti

İlkokullarda Yetiştirme Programı Yönergesinin "İlkokullarda Yetiştirme Programı uygulama süreci" başlıklı 14. maddesinin 1. fıkrasındaki; "(1) Bakanlık tarafından hazırlanan ÖBA, ekim ayının 2 nci haftasında öğrencilere uygulanır." hükümlerine istinaden programa dahil edilecek öğrencileri belirlemek amacıyla 3. sınıf öğrencilerine Öğrenci Belirleme Aracı (ÖBA) uygulanacaktır.

ÖĞRENCİ BELİRLEME ARACININ UYGULANMASINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

1. Öğrenci Belirleme Aracı (ÖBA), 3. sınıf öğrenci sayısı; Öğretmen Yönergeleri Formları ise 3. sınıf şube sayısı kadar en geç 10 Ekim 2019 tarihinde okullara ulaştırılacaktır.

2. Uygulama 15 Ekim 2019 tarihinde okul idaresince belirlenecek saatte gerçekleştirilecektir.

3. Öğrenci Belirleme Aracı, tüm 3. sınıf öğrencilerine, o sınıfın kendi sınıf öğretmeni tarafından Öğretmen Yönergeleri Formuna uygun şekilde uygulanacaktır.

4. Öğrencilerin ÖBA cevapları uygulamanın gerçekleştiği tarih itibariyle 3 iş günü içerisinde (en geç 17.10.2019 tarihine kadar) e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi İYEP İşlemleri Modülü "İYEP Belirleme Aracı" ekranına, öğrencilerin kendi sınıf öğretmeni tarafından girilecektir.

5. Ayrışma hissine yol açılmaması için özel eğitim tanısı olan öğrencilere ÖBA'lar uygulanacak olup bu öğrenciler için e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi İYEP İşlemleri Modülü "İYEP Belirleme Aracı" ekranına veri girişi yapılamayacaktır. (Özel eğitim tanısı olan öğrencilerin isimleri ÖBA veri girişi ekranında yer almamaktadır.) Bunun ile birlikte özel eğitim tanısı olup RAM raporunun yenilenmeyen öğrencilerin isimleri modülde görüneceği için varsa bu öğrenciler için gerekli kontroller yapılmalı, RAM raporları yenilenmelidir.

6. İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince uygulama hakkında gerektiğinde okullara bilgi verilecektir.

7. Uygulama esnasında gizlilik sağlanarak okullara ulaştırılan formların kopya, fotoğraf ya da görüntüsü alınmayacak; okul dışına çıkarılmayacak, yetkilendirilmemiş kişilerle paylaşılmayacaktır.

8. İl MEBBİS Yöneticilerince e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi İYEP İşlemleri Modülünün kullanımında herhangi sorun yaşanmaması için gerekli yetkilendirmeler yapılacaktır.

9. Yetkilendirme sonrasında sınıf öğretmenlerine okul idaresi tarafından e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinde TC kısıtlamasının yapılıp yapılmadığı uygulama öncesinde kontrol edilecektir.

10. Uygulama sonunda kullanılan ya da kullanılmayan tüm formlar okul idaresince bir yıl muhafaza edilecektir.

11. Öğrenci Belirleme Aracının uygulanmasında öğrenciler üzerinde sınav algısı oluşturacak açıklama veya davranışlardan kaçınılacaktır.

12. Uygulamanın sağlıklı gerçekleştirilebilmesi için il, ilçe ve okul yöneticilerince gerekli tüm tedbirler alınacaktır.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber