İşte kredi ve faiz haberleri: Vakıfbank ve Anadolubank'tan faiz indirimi...

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Eylül 2007 08:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Vakıfbank, bayram kredisi faiz oranlarını düşürdü

Vakıfbank, yüzde 1.39 faiz oranıyla müşterilerinin hizmetine sunduğu 'geleneksel bayram kredisi' faiz oranını yüzde 1.30'a düşürdü.

Vakıfbank'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, azami 7 bin 500 YTL'ye kadar kullandırılacak krediden, tüm kamu kurum ve kuruluş çalışanları, özel sektör bordrolu çalışanları ile Emekli Sandığı, SSK, Bağ-Kur ve Vakıfbank emeklileri yararlanabilecek.

12 aya kadar vadeli, yüzde 1.30 faiz oranıyla, kefilsiz kullandırılacak kredi için Vakıfbank, hayat sigortası yaptırma şartı da aramayacak.


Anadolubank faizleri yüzde 1.25'e indirdi

Anadolubank Perakende Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Recep Atakan, konut kredisinde sabit faizi, 180 ay vadede aylık yüzde 1.25'e indirdiklerini açıkladı.

Anadolubank'ın rekabetçi anlayışını sürdürerek piyasadaki en uygun sabit faiz oranını uyguladığını belirten Recep Atakan, şunları söyledi:

"Konut sahibi olmak isteyenlere daha büyük kolaylık sağlamak için, vadelerimizi de 10 yıldan 15 yıla çıkardık. Dolar ve euro cinsinden 120 ay vadedeki konut kredisi faizlerini de aylık yüzde 0.75'e indirdik."

Atakan, Anadolubank'ın 'düşen faiz' oranlarında da indirim uyguladığını kaydederek, şöyle konuştu:

"10 yıl vadede yüzde 0.49'a kadar inen 'düşen faiz' oranı yüzde 1.34'ten, beş yıl vadede yüzde 0.95'e kadar düşen faiz oranı ise yüzde 1.32'den başlıyor. Konut sahibi olmak isteyenler, sabit faiz ya da her yıl düşen faizden yararlanabilirler."


Şekerbank'ta konut kredisi vadesi 30 yıl

Şekerbank, 85-120 ay arası ve 181-360 ay arası vadeler için uyguladığı konut kredisi faiz oranını aylık yüzde 1.39 olarak belirledi. Şekerbank'ın yeni faiz oranı 26 Eylül'den itibaren uygulanmaya başlandı.

Şekerbank, konut kredilerine uyguladığı faizlerde düzenleme yaparak, 85-120 ay arası vadelerde faiz oranını yüzde 1.47'den 1.39'a indirdi. Şekerbank'ın, konut kredilerinde diğer vadeler için uyguladığı faiz oranları ise; 1-24 ay arası vadelerde aylık yüzde 1.79, 25-72 ay arası vadelerde yüzde 1.66, 73-84 ay arası vadelerde yüzde 1.47, 121-180 ay arası vadelerde yüzde 1.47 ve 181-360 ay arası vadelerde yüzde 1.39 olarak sabit tutuldu. Şekerbank'ın dolar ve euro endeksli kredilerinde de 84 aya kadar aylık yüzde 0.65 faiz oranı geçerli olacak.


Halk Bankası kredileri artırdı

Halk Bankası, esnaf ve sanatkarlara sağladığı kredilerin alt limitini 25 bin YTL'den 50 bin YTL'ye çıkardı. Banka, azami limiti 25.000 YTL olan esnaf ve sanatkarlara yönelik kredi limitini kademeli olarak 35.000 YTL ve 50.000 YTL'ye yükselttiğini açıkladı. Halk Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, halen 750 bin esnaf ve sanatkara sağladıkları desteği artırarak devam ettireceklerini söyledi.

Hüseyin Aydın, ?Türk ekonomisindeki canlanmanın etkisi ile esnaf ve sanatkarımızın artan kredi talebini karşılayabilmek amacıyla kredi limitlerimizi yükselttik. Esnaf ve sanatkârımıza, dolayısıyla Türkiye'ye destek olmayı hedefliyoruz? diye konuştu.


Denizbank'tan CebimdeKredi hizmeti

DenizBank, tüketicilerinin nakit ihtiyaçları için formalitesiz ?CebimdeKredi'yi hayata geçirdi. Yapılan yazılı açıklamaya göre, cep telefonları aracılığıyla krediye başvurma olanağını müşterilerine sunan DenizBank, ?CebimdeKredi' ile 10 bin YTL'ye kadar ve 36 aya varan vade seçenekleri sunuyor. Formalitesiz, evraksız ve masrafsız bu krediye başvurmak için ?kredim' yazıp bir boşluk bırakarak TC kimlik numarasını kısa mesaj olarak 3280'e gönderen tüketiciler, sadece 5 dakika içinde kredi onayını yine cep telefonlarına alabiliyorlar. Onay aldıktan sonra ise kefile ya da gelir belgesine gerek olmadan nüfus cüzdanı ile birlikte ikametgah belgesi ya da resmi fatura ibraz etmek yeterli oluyor.


Yapısı sağlam KOBİ ucuz kredi alacak

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, Basel II dönemine iş işten geçmeden hazırlık yapılması gerektiğini belirterek, ?Tüm faaliyetlerimizi gözden geçirip bilgiye değer vermeliyiz? dedi. Garanti Bankası tarafından İstanbul Ticaret Odası'nda düzenlenen Basel II'nin sağlayacağı fırsatların anlatıldığı toplantıda konuşan Karadere, 2009'dan itibaren uygulanmaya başlanacak sistemin daha çok bankacılığı ilgilendirdiğini, konuyla ilgili olarak 4 bin-den fazla KOBİ ile bir araya geldiklerini söyledi. Karadere, Basel II'nin getirdiği düzenlemelere göre, bankaların şirketleri risklerine göre derecelendirmeye başlayacağını, belirtti ve ?Risk ne kadar düşükse kredi maliyeti o kadar düşecek. Risk yükseldikçe de kredi maliyeti artacak. Dolayısıyla bankaların riskleri doğru hesaplaması önem kazanacak. İşte tam bu noktada işletmeler için büyük fırsatlar ortaya çıkacak? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber